Μια διαφορετική συνταγή για πίτσα και στα υλικά και στην εμφάνιση! Είναι πεντανόστιμη και η ζύμη αφρός.
Υλικά για την ζύμη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 30 γρ ζάχαρη
- 2 κσ ξύδι
- 30 γρ λάδι
- 15 γρ αλάτι
- 150 γρ νερό
- 320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
- σπιτική σάλτσα ή ντομάτα ή κέτσαπ
- Τυριά gouga
- αλλαντικά - γαλοπούλα μπέικον
- μανιτάρια
- πιπεριές
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη και την μαγιά.
- Ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το λάδι .Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
- Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ταρτιέρα ,απλώνουμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια βάζουμε φρέσκια ντομάτα κομμένες σε κύβους μαζί με το ζουμί σε όλη την επιφάνεια ή κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα.
- Ρίχνουμε μια στρώση τυρί βάζουμε τα αλλαντικά που θέλουμε πιπεριά μανιτάρια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τυρί και απλώνουμε μπέικον.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ωρίτσα και ψήνουμε 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω.
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!