Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια γιαουρτιού στον φούρνο ! | Aspas_recipes

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια γιαουρτιού στον φούρνο !

afrata-tiropitakia-giaourtiou
 
Αφράτα και πολύ μαλακά αυτά τα τυροπιτάκια φούρνου θα σας ενθουσιάσουν. Διατηρούνται μαλακά και φρέσκα για μέρες. Φτιάξτε τα για το κολατσιό των παιδιών σας ή για βραδινό σνακ.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τυροπιτάκια 

afrata-tiropitakia-giaourtiou1

Για τα αφράτα τυροπιτάκια φούρνου θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη (24 κομμάτια )

200 ml γάλα χλιαρό 

200 γραμμάρια γιαούρτι (στραγγιστό , αγελαδινό )

200 ml λάδι (ελαιόλαδο-σπορέλαιο)

Λίγο αλάτι 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση 

300 γραμμάρια φέτα τριμμένη

150 γραμμάρια gouda ή μοτσαρέλα 

Για την επάλειψη 

1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο νερό 

Σουσάμι 

afrata-tiropitakia-giaourtiou2 afrata-tiropitakia-giaourtiou3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα ,την ζάχαρη και την μαγιά.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι.

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά  και ζυμώνουμε .

Σημείωση 

Για αφράτα τυρπιτάκια όπως και σε κάθε συνταγή πάντα ζυγίζουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι  μας ). Ξεκινάμε με το μισό αλεύρι της συνταγής να  ζυμώνουμε προσθέτοντας και άλλο αλεύρι μέχρι που η ζύμη θα ξεκολλάει από τα χέρια μας ).

Αυτό το κάνουμε γιατί το κάθε αλεύρι έχει διαφορετική σύσταση και απορροφητικότητα .

Η ζύμη μας είναι ελαστική και πολύ αφράτη .

afrata-tiropitakia-giaourtiou4

Αφήνουμε  την ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη με διαφανής μεμβράνη για να μην ξεραθεί η επιφάνεια της .

afrata-tiropitakia-giaourtiou5

Όταν η ζύμη μας φουσκώσει πατάμε να ξεφουσκώσει , αναδιπλώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 κομμάτια.

afrata-tiropitakia-giaourtiou6

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας , ανοίγουμε σε φύλλο  κάθε κομμάτι ζύμης και κόβουμε σε 12 κομμάτια  με την βοήθεια ενός ποτηριού.

afrata-tiropitakia-giaourtiou7

Βάζουμε την τριμμένη φέτα και λίγο gouda και κλείνουμε το πιτάκι μας.

afrata-tiropitakia-giaourtiou8

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

afrata-tiropitakia-giaourtiou9

afrata-tiropitakia-giaourtiou10

afrata-tiropitakia-giaourtiou11

afrata-tiropitakia-giaourtiou12

afrata-tiropitakia-giaourtiou13

afrata-tiropitakia-giaourtiou14

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο αν θέλουμε. 

Κάνουμε 2-3 χαρακιές  στην επιφάνεια τους .

afrata-tiropitakia-giaourtiou15

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν . (25-30 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο )

Σερβίρονται ζεστά και κρύα. Λιώνουν στο στόμα.

afrata-tiropitakia-giaourtiou16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





 








0 comments