Κέικ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδα! | Aspas_recipes

Κέικ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδα!

 keik-gemisto-me-krema1

Ξεχωριστό το κέικ αυτό αφού γεμίζεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σερβίρεται με γλυκόξινη μαρμελάδα! Απογειώνει με την γεύση του! Πίστεψε με μόλις το φάτε θα ξετρελαθείτε!

 Δείτε ακόμα Κέικ γεμιστό με πατισερί 

Υλικά για την κρέμα

  • Γάλα 500ml
  • Αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη 120 γρ
  • Αλεύρι 60 γρ
  • Φλούδα λεμονιού προαιρετικά
  • Βανίλια 1 τμχ.
keik-gemisto-me-krema

Υλικά για το κέικ

  • Αλεύρι 300 γρ
  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Αυγά 4 τμχ. σε θερμοκρασία δωματίου
  • Καλαμποκέλαιο 130 γρ(εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
  • Γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματιου
  • Μπείκιν 1 φακελάκι
  • Αλάτι μια πρέζα
  • Βανίλια 2τμχ.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού προαιρετικά
Ακόμα
keik-gemisto-me-krema3

Οδηγίες
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  • Σε μπώλ ανακατεύω το αλεύρι την ζάχαρη το αυγό, ρίχνω και λίγο από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
  • Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα που έχω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει, χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
  • Βάζω την κρέμα σε γυάλινο μπώλ για να κρυώσει γρηγορότερα αφού έχω βάλει ένα κομμάτι διαφάνειας να ακουμπά πάνω στην κρεμά για να μην μας πετσώσει.

keik-gemisto-me-krema4

keik-gemisto-me-krema6

Τώρα θα ετοιμάσω την βάση για το κέικ.

  • Βάζω σε μπολ την ζάχαρη με τα αυγά και χτυπώ για λίγο με το μίξερ.
  • Προσθέτω το ξύσμα την βανίλια το λάδι το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεκιν,  το αλάτι και τέλος το γάλα.
  • Ανακατεύω λίγο ακόμα με το μίξερ και ρίχνω σε ταψί μεσαίου μεγέθους ,αφού πρώτα τοποθετήσω μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού και την οποία έχω βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
keik-gemisto-me-krema5
  • Στην συνέχεια παίρνω την κρύα κρέμα και βάζω με ένα κουτάλι επάνω στην ζύμη που έχω στο ταψί (όπως στην φωτο).
  • Ψήνω στους 170-180  για 20 -30 λεπτά περίπου, εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, για να βεβαιωθείτε θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα κέικ.
  • Αν θέλουμε αχνίζουμε αφού κρυώσει.

 

Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστο
ύμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

0 comments