Ανάποδο κέικ ανανά ! | Aspas_recipes

Ανάποδο κέικ ανανά !

keik-me-anana

Εύκολο ανάποδο κέικ με ανανά! Αφράτο,γευστικό και πολύ νόστιμο!
 

 Υλικά για την βάση
60 γραμμάρια  ανάλατο βούτυρο
140 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Aκόμα
1 κομπόστα ανανά
κερασάκι γλασέ ή του κουταλιού
Καρύδι τριμμένο ή αμύγδαλο

 Για το κέικ
175 γραμμάρια ξινόγαλο
80 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανίλια
225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
μισό κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
μισή κουταλιά σούπας  σόδα
μισό κουταλάκι του γλυκού  μοσχοκάρυδο
50 γραμμάρια  καρύδι τριμμένο και φιστίκι τριμμένο μαζί

keik-anana2
Οδηγίες
Βάζουμε ένα πυρέξ στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία   το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Αφήνω να λιώσει μέχρι να βγάλει φουσκίτσες και μετά προσθέτω τον ανανά σε φέτες και όπου έχει χώρο στο πυρέξ .

Στις τρύπες βάζω κερασάκι γλασέ ή του κουταλιού. Αφήνω στην άκρη και από πάνω πασπαλίζω λίγο καρύδι τριμμένο ή αμύγδαλο ο, τι θέλετε.


Χτυπάω στο μίξερ το  ξινόγαλο (αν δεν έχω προσθέτω στο γάλα μια κουταλιά σούπας ξύδι κ αφήνω 5 λεπτά), μαζί με το ηλιέλαιο τα αυγά   και την  βανίλια.

Περνάω από σήτα το  αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν ,το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την σόδα το καρύδι και το φιστίκι το τριμμένο.


keik-anana3

Προσθέτω τα στερεά μου σιγά σιγά στα υγρά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνω το μείγμα πάνω στον ανανά προσεχτικά να μην πάει από κάτω.

Ψήνω στους 175 για 35 λεπτά περίπου θα το δείτε με την οδοντογλυφίδα.

Όταν βγει από φούρνο περιμένω αλλά 20-30 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Σερβίρεται χλιαρό με παγωτάκι βανίλια.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments