Νηστίσιμα μπισκότα κανέλας τύπου Goody's! | Aspas_recipes

Νηστίσιμα μπισκότα κανέλας τύπου Goody's!

nistisima-mpiskota-kanela

Ίσως από τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια κανέλας με ελάχιστα υλικά που θα φτιάξεις είναι αυτά !Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα !!!

Δείτε πόσο εύκολα μπορούμε τα φτιάξουμε ακολουθώντας την συνταγή βήμα βήμα .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Νηστίσιμα γλυκά 

nistisima-mpiskota-kanela2

Υλικά για 25-30 περίπου μπισκοτάκια

215 ml λάδι ( ηλιέλαιο -αραβοσιτέλαιο)

50 ml χυμός πορτοκαλιού

100 γραμμάρια  καστανή ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού  γαρύφαλλο σκόνη

1/2  κουταλάκι του γλυκού  σόδα

300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Ξύσμα απο 1/4  πορτοκαλιού  (προαιρετικα)

Ακόμα 

Ζάχαρη καστανή  για πασπάλισμα (προαιρετικά)

nistisima-mpiskota-kanela3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι.  Προσθέτουμε την σόδα στον  χυμό να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μπολ . Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε την ζάχαρη  και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

nistisima-mpiskota-kanela4

Προσθέτουμε την κανέλλα , το γαρύφαλλο,το ξύσμα αν βάλουμε και σταδιακά  το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τόσο  όσο να απορροφηθεί  το αλεύρι. (Βάζοντας το αλεύρι απέφυγε να ζυμώσεις την ζύμη πολύ ώρα γιατί θα σου βγλαλει το λάδι-κυριολεκτικά .)

Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

nistisima-mpiskota-kanela6

Κόβουμε κομμάτια ζύμης 20 γραμμαρίων και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε σχήμα στρογγυλό. Τα πατάμε λίγο να απλώσουν και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
nistisima-mpiskota-kanela7

Με το εργαλείο της πίτσας κάνουμε γραμμές πάνω στα μπισκότα χωρίς όμως να κόβουμε την ζύμη μας μέχρι κάτω. 

nistisima-mpiskota-kanela8

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καστανή ζάχαρη  .

nistisima-mpiskota-kanela9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως  πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.

nistisima-mpiskota-kanela10

Μυστικά 

1).Μπορούμε να βάλουμε και λευκή ζάχαρη αντί για καστανή. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιήσαμε 

καστανή ζάχαρη  και για να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά και για  πιο 

τραγανά μπισκότα.

nistisima-mpiskota-kanela11

nistisima-mpiskota-kanela12

2). Μπορούμε επίσης να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

nistisima-mpiskota-kanela13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments