Πίτσα σε τρίγωνα κομμάτια!

pitsa se-trigona-kommatia

Αφράτο και πεντανόστιμο ζυμάρι με γάλα  και απλά υλικά! Αφράτο και την επόμενη μέρα!Ιδανική συνταγή για σνακ , για την παραλία για το σχολείο!

pitsa-trigvnh

Δείτε ακόμα 
Συνταγές για πίτσα-πεινιρλί-καλτσόνε 


Υλικά
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml γάλα
100 ml λάδι


Ακόμα
1 αυγό για επικάλυψη


Για την γέμιση
σάλτσα σπιτική
250 γρ ρεγκατο 
αλλαντικά της αρεσκείας σας

pitsa-vima-vima
 
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάλτε 200 μλ ζεστό γάλα και  προσθέστε ζάχαρη και μαγιά  και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα το λάδι και το αλεύρι σιγά σιγά.
Τοποθετείστε σε λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήστε σε  ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα.

pitsa-se-kommatia

Για τη γέμιση
Ανοίξτε σε αλευρωμένη επιφάνεια  ένα μεγάλο ορθογώνιο πάχους 5 mm. Απλώστε την σάλτσα και την γέμιση  και κυλήστε τα δύο άκρα προς τη μέσα.
Κόψτε στη μέση μεταξύ των δύο ρολών και κόψτε το καθένα ξεχωριστά λοξά και διαγώνια έτσι ώστε να δημιουργηθεί τρίγωνο .

pitsa-se-kommatia

Αλείψτε  με χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν  ανάλογα με το φούρνο.

pitsa-se-trigvna

pitsa

Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments