Εύκολη τούρτα κατσαρόλας χωρίς μίξερ, αυγά , ζαχαρούχο και παντεσπάνι. Παρασκευάζεται με απλά υλικά ,οικονομική και γρήγορη !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για τούρτες
Για την εύκολη #τούρτα #κατσαρόλας θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί εβαπορέ 410 γραμμάρια
1 κουτί νερό 410 γραμμάρια
5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ (65 γραμμάρια )
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (120 γραμμάρια )
1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμαρίων
1 Βιτάμ 250 γραμμαρίων
Ακόμα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη Γιώτης garni
200 ml γάλα για την σαντιγί
---------------
Τρούφα γάλακτος
Τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουτί εβαπορέ και το ίδιο το άδειο κουτί εβαπορέ το γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε και το νερό στην κατσαρόλα.
Βάζουμε το
κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσουν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά θρυμματίζουμε και τα μπισκότα .
Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης να πάει παντού η κρέμα και να καλύψει όλα τα μπισκότα .
Σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι 22-24 cm στρώνουμε το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η τούρτα για περίπου 4 ώρες.
Τοποθετούμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
(Κρατάμε λίγο από την σαντιγί για να κάνουμε τις ροζέτες αργότερα.)
Αφαιρούμε το τσέρκι από την τούρτα μας και βάζουμε περιμετρικά την τρούφα γάλακτος.
Στολίζουμε την τούρτα μας με ροζέτες και τρίμμα σοκολάτας.
0 comments