Κουλούρι γεμιστό αφρός συνταγή βήμα βήμα! | Aspas_recipes

Κουλούρι γεμιστό αφρός συνταγή βήμα βήμα!

koyloyri-gemisto

Υπέροχο γεμιστό σπιτικό κουλούρι   τόσο αφράτο και τόσο νόστιμο που δεν σταματάς μόνο σε ένα!!!!

 
 Υλικά για τη ζύμη που είναι εγγύηση πιο αφράτη δεν υπάρχει

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 

1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη στο τέλος)

500 -600 γρ. φαρίνα

1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα μαγιά και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε 15 λεπτά .

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα  ασπράδια και τον κρόκο ,το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή  μπορεί να κολλάει και λίγο στα χέρια .

Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. 

gemisto-koyloyri

Για την γέμιση

υλικά
200 γρ φέτα
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά κόκκινη
μαϊντανός
ή
200 γρ φέτα
100 γρ Φιλαδέλφεια
ή
Φιλαδέλφεια
gouda φέτες
γαλοπούλα


koyloyri-vima-vima
Οδηγίες
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 μπαλάκια ανοίγουμε  στον πάγκο μας με λίγο αλευράκι
και τον πλάστη σε λωρίδα .

Βάζουμε γέμιση (ότι εμείς επιλέξουμε) πέρα ως πέρα κλείνουμε και ρολάρουμε.

koyloyri-vima-vima

Κλείνουμε καλά τις άκρες και από πάνω βάζουμε  τον κρόκο που είχαμε φυλάξει αραιωμένο με λίγο γάλα και σουσάμι .

Ψήνουμε  στους 180 για 25 λεπτά ή  μέχρι που να ροδίσουν.

koyloyri-gemisto-afros

 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments