Πίτσα -βάφλα | Aspas_recipes

Πίτσα -βάφλα

pitsa-vafla

Πίτσα στην βαφλιέρα (άνετα και στην τοστιέρα) εύκολα και γρήγορα φτιάξαμε με μια πολύ νόστιμη και αφράτη ζύμη! Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε!

Δείτε περισσότερες  Συνταγές  για πίτσα 

Υλικά

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

5 γραμμάρια  ξηρή  μαγιά

100 ml γάλα χλιαρό

35 ml νερό

25 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

1/2 κουταλιά σούπας  ζάχαρη

1 αυγό μεσαίο

vafla-pitsa
Για την γέμιση

Τυριά της αρεσκείας σας εδώ gouda και regato

Αλλαντικά της επιλογής σας

1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη σε κυβάκια

Σάλτσα σπιτική ή κέτσαπ
pitsa-vafla-vima-vima

 Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα ,το νερό το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι σταδιακά.

Έχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή που κολλάει στα χέρια. 

Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.

pitsa-vafla

Κόβουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ξανά σε άλλα 4 . Άρα έχουμε 8 κομμάτια.

Ανοίγουμε κάθε φύλλο σχετικά λεπτό στο πάχος στο μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού.(εγώ άνοιξα στρογγυλά κομμάτια γιατί η βαφλιέρα μου είναι στρογγυλή) .

Δίνετε στα φύλλα το σχήμα που σας ταιριάζει.

vafla-pitsa

Παίρνουμε ένα φύλλο τοποθετούμε σάλτσα τυριά , αλλαντικά και πιπεριά και κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο κλείνοντας τις άκρες γύρω γύρω πολύ καλά. 

Βάζουμε την βαφλιέρα να κάψει σε χαμηλή θερμοκρασία (από 1-5 ) στο 3 αφήνουμε για λίγο και μετά δυναμώνουμε την θερμοκρασία! 

Είναι έτοιμα μόλις λιώσουν τα τυριά και πάρει χρώμα- ψηθεί το ζυμαράκι μας!

pitsa-kai-vafla



0 comments