Αφράτο κέικ φράουλας με γλάσο ! | Aspas_recipes

Αφράτο κέικ φράουλας με γλάσο !

afrato-keik-fraoula-me-glaso13

Αφράτο πεντανόστιμο κέικ με φράουλα μέσα έξω. Αν αγαπάς τις φράουλες αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σου !

Δοκιμάστε περισσότερες Συνταγές για κέικ φράουλας 




afrato-keik-fraoula-me-glaso1

afrato-keik-fraoula-me-glaso2

Για το κέικ φράουλας με γλάσο θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη

3 αυγά

300 γρaμμάρια φράουλες

180 ml ηλιέλαιο (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)

300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας  baking powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού  μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια 

afrato-keik-fraoula-me-glaso3
 
Για το γλάσο 

180 γραμμάρια άχνη

3 κουταλιές της σούπας πολτός φράουλας 

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού 

afrato-keik-fraoula-me-glaso4

Οδηγίες  για το κέικ 

Πλένουμε  πολύ καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια . Με τα κοτσάνια φτιάχνουμε αρωματικό ξίδι φράουλας ,δείτε πως το φτιάχνουμε πατώντας τον σύνδεσμο στο τέλος της δημοσίευσης 

Σε ένα blender ή στο multi πολτοποιούμε  τις φράουλες.

afrato-keik-fraoula-me-glaso5

Κρατάμε στην άκρη 3 κουταλιές της σούπας από τον πολτό αυτό  για το γλάσο.

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

afrato-keik-fraoula-me-glaso6

Προσθέτουμε και αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά : λάδι, πολτό φράουλας  και την βανίλια .

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε  το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.

afrato-keik-fraoula-me-glaso7

Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά σε 3 δόσεις απλώς να ενσωματωθεί ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα 24 εκατοστών για κέικ και την αλευρώνουμε.

afrato-keik-fraoula-me-glaso8

Προσθέτουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 45- 50 λεπτά.

afrato-keik-fraoula-me-glaso9

Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αν βγει στεγνή , τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε σχάρα .

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πριν ρίξουμε το γλάσο .

afrato-keik-fraoula-me-glaso10

Για το γλάσο.

Αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει το μίγμα μας ρευστό.

Περιχύνουμε το κέικ γύρω -γύρω αφήνοντας το γλάσο να τρέξει σε όλη την επιφάνεια του .

Στολίζουμε αν θέλουμε με φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

afrato-keik-fraoula-me-glaso11

Σημειώσεις 

Αφού πλύνουμε καλά και καθαρίσουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια , δεν τα πετάμε τα κρατάμε και φτιάχνουμε ξίδι με άρωμα φράουλας από τα κοτσάνια .

afrato-keik-fraoula-me-glaso12

 afrato-keik-fraoula-me-glaso

afrato-keik-fraoula-me-glaso14


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments