Εντυπωσιακά αλμυρά κορνεδάκια! Εύκολο να γίνει το σχήμα και χωρίς καλούπια. Ιδανική συνταγή για πάρτυ- γενέθλια -μπουφέ ή ακόμα και για το απογευματινό σας κολατσιό!
Δείτε ακόμα κορνεδάκια αλμυρά (1) / κορνεδάκια σιροπιαστά / κορνεδάκια με κρέμα
Υλικά για 22 μεγάλα κορνεδάκια ή 35-40 μικρά
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα (χλιαρό)
1 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
εξτρά αλευράκι για το άνοιγμα των φύλλων
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μετράμε με ποτήρι 200 ml
Για την γέμιση
Τυρί φέτα 500 γραμμάρια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμμάρια τυρί gouda
Για το άλειμμα
Κρόκο αυγού + λίγο γάλα
Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι , το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ αφράτη.
Τυλίξτε το με μια μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
Προετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί την φέτα και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα μανταρίνι(για τα μεγάλα κορνεδάκια).
(Για τα μικρά κορνεδάκια μέγεθος καρυδιού)
Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε κύκλους με ένα πιάτο του γλυκού.
Κάνουμε μια σχισμή στην μια πλευρά του φύλλου , βάζουμε γέμιση στην μια άκρη και περιστρέφουμε. Από πάνω τοποθετούμε το goyda.
Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη. Τα βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι .
Ψήνουμε σε 200 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments