Κορνεδάκια (αλμυρά) με σπιτική ζύμη !!

almyra-kornedakia

Εντυπωσιακά αλμυρά κορνεδάκια! Εύκολο να γίνει το σχήμα και χωρίς καλούπια. Ιδανική συνταγή για πάρτυ- γενέθλια -μπουφέ ή ακόμα και για το απογευματινό σας  κολατσιό!

Υλικά για 22 μεγάλα κορνεδάκια ή 35-40 μικρά

2 αυγά

2 ποτήρια γάλα (χλιαρό)

1 ποτήρι λάδι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού  αλάτι

1 κιλό αλεύρι περίπου  για όλες τις χρήσεις 

εξτρά αλευράκι για το άνοιγμα των φύλλων 

σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μετράμε με ποτήρι 200 ml 

almyra-kornedakia2

Για την γέμιση

Τυρί φέτα 500 γραμμάρια

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

250 γραμμάρια  τυρί gouda

Για το άλειμμα

Κρόκο αυγού + λίγο γάλα


Οδηγίες

Πρώτα βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε .

 Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι  , το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. 

Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ αφράτη.
almyra-kornedakia3

Τυλίξτε το με μια μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.

Προετοιμάζουμε τη γέμιση. 

Βάζουμε το τριμμένο τυρί την φέτα και το γιαούρτι  σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα μανταρίνι(για τα μεγάλα κορνεδάκια).

(Για τα μικρά κορνεδάκια μέγεθος καρυδιού)

 Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε κύκλους με ένα πιάτο του γλυκού.

Κάνουμε μια σχισμή στην μια πλευρά του φύλλου , βάζουμε γέμιση στην μια άκρη και περιστρέφουμε. Από πάνω τοποθετούμε το goyda.

kornedakia-me-feta4

Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη. Τα βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και  αφήνουμε  για περίπου 10 λεπτά.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα  και πασπαλίζουμε με σουσάμι .

Ψήνουμε  σε 200 βαθμούς αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν   χρώμα .

kornedakia-me-feta5


kornrdakia-me-feta7

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments