Υλικά για το κέικ
320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
300 ml ηλιέλαιο
200 ml ξινόγαλα (ή to γάλα +χυμό μισό λεμονιού)
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή 30 γραμ. χρώμα σε μορφή ζελέ ή 1 κ.γλ. χρώμα σε σκόνη)
Κρέμα τυριού για 8-10 ποτηράκια
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων (εγώ έβαλα στραγγιστό 2 %)
65 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Για τούρτα διπλασιάστε τα υλικά της γέμισης!!
Επικάλυψη
1 κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Χτυπάω σε μίξερ στην δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος αρχικά μέχρι να πήξει και σιγά σιγά ρίχνω την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη .
Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να κάνει το μείγμα μας κορυφές και να στέκεται. Η σαντιγί μας έτοιμη !
Διακόσμηση
Ξύσμα σοκολάτας
φράουλες
Εκτέλεση
Για το red velvet κέικ
Όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Να έχετε υπόψη ότι το κόκκινο χρώμα μετά το ψήσιμο του κέικ θα γίνει 2-3 τόνους πιο σκούρο από όσο είναι στο ωμό μείγμα πριν το ψήσιμο.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα.
Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Σε αυτή την φάση, αφού ψηθεί και κρυώσει εντελώς το κόκκινο παντεσπάνι, μπορούμε να το τυλίξουμε καλά με μεμβράνη και να το συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες. Την ημέρα που το χρειάζομαι το ξεπαγώνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το γαρνίρω με την κρέμα του.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το κρημ τσηζ να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τελευταίο το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε κανά δυο λεπτά, ύστερα καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημειώσεις
Εγώ έκανα την συνταγή και το ένα ταψάκι κέικ το έκανα τρίμματα
Το άλλο το αποθήκευσα στην κατάψυξη .Εσείς μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή είτε σαν τούρτα , είτε στα ποτηράκια.
Συναρμολόγηση
Καλύπτω τον πάτο του ποτηριού με 2-3 κουταλιές τρίμμα κέικ. Περιχύνω με 1-2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ή γάλα.
Βάζω μια γενναία στρώση κρέμα και καλύπτω με τρίμμα κέικ από πάνω . Περιχύνω με 1-2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού ή γάλα.
Διακοσμώ με την σαντυγί και φραουλίτσες!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram