Πίτσα όρθια ή ψωμί πίτσας!!

 pitsa-orthia

  Πάντως δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει υλικά πάνω κάτω , που και την επομένη θα είναι ζουμερή και μαλάκια ακόμη και κρύα..

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτσα 

pitsa-orthia

Για την ζύμη

400-420  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γραμμάρια νερό χλιαρό

20 γραμμάρια ζάχαρη

15 γραμμάρια αλάτι

30 γραμμάρια γάλα

10 γραμμάρια ηλιέλαιο

1 ξηρή μάγια ή  25 γραμμάρια  νωπή μάγια

Ακόμα

Σάλτσα σπιτική ή κέτσαπ

pitsa-orthia
 Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μάγια το γάλα το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευρού.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.

Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου.

pitsa-vima-vima

Βάζουμε την σάλτσα και ότι άλλα υλικά θέλουμε -εγώ έβαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια ζαμπόν,μπέικον , πιπεριά σε ροδέλες , μανιτάρια και τυρί γκούντα.

Έκοψα σε κομμάτια και με μία αλευρωμένη σπάτουλα τα μετέφερα στην φόρμα το ένα πάνω στο άλλο (τα στοιβάζω  όρθια).

Άφησα 30 λεπτά να φουσκώσει  η ζύμη και την έψησα σκεπασμένη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και 10 λεπτά ξεσκέπαστη.

pitsa-orthia
 

Φανταστική !!!

 Συνταγή του  George Chatzigiatroudakis 

 pitsa-orthia

 Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση !!!


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

 

0 comments