Εύκολα και νόστιμα γλειφιτζούρια με κέικ και Μερέντα..Valentines cake pops . Γλυκιά λιχουδιά για μικρά και...για μεγάλα παιδιά!
Δείτε ακόμα cake pops με μπισκότα / Παστάκια Μωσαϊκό / Κορμός από κέικ
Υλικά
250 γραμμάρια κέικ σοκολάτας συνταγή εδώ ή όποιο κέικ θέλετε
200 γραμμάρια μερέντα
ξυλάκια ή καλαμάκια
κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή φόρμα για μαφινς καρδιές
250 γραμμάρια κουβερτούρα
65 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και ψήνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. (Καλό θα ήταν να το αφήσουμε μια ημέρα για να μην έχει πολύ υγρασία-να τραβήξει λίγο.)
Το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και ανακατεύουμε καλά με την μερέντα να γίνει σαν ζυμαράκι .
Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μεμβράνη σε ένα ταψί και με κουπ -πατ σε σχήμα καρδιάς σχηματίζουμε καρδιές και τις απλώνουμε σε νέα λαδόκολλα .
Εναλλακτικά τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα μαφινς καρδιές πατώντας καλά με τον πάτο από ένα σφηνάκι και αφήνουμε να παγώσουν για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα 200 γραμμαρίων .
Παίρνουμε μια καρδιά γλειφιτζούρι και με γρήγορες κινήσεις τις βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε πάλι στην λαδόκολλα και πάλι ψυγείο.
Αν θέλουμε να στολίσουμε και με ροζ σοκολάτα λιώνουμε την άσπρη κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία σε μπαιν- μαρι και αφού λιώσει αποσύρουμε από την φωτά ρίχνουμε 1 - 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και κάνουμε σχέδια πάνω στις καρδιές.
Ξαναβάζουμε ψυγείο και όποτε θέλουμε απολαμβάνουμε.
Καλή σας απόλαυση !!!
ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΛΙΑΣ
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά αντί για κέικ σοκολάτας βάζουμε κέικ βανίλιας
και αντί για μερέντα βάζουμε ένα πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια 200 γραμμαρίων .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments