Αφράτα πεντανόστιμα πεινιρλί με τυριά , φέτα και μπέικον. Μαλακά και νόστιμα και την επόμενη μέρα!
Υλικά
1 δόση ζύμη για πίτσα (Συνταγή παρακάτω)
3 φλιτζάνια κίτρινα
τυριά
1 φλιτζάνι φέτα
τριμμένη
150 γραμμάρια μπέικον
(προαιρετικά)
100 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Ζύμη
Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια νωπή μαγιά ή μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
180 ml νερό χλιαρό
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της
σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες για την ζύμη
Ζυγίζουμε και συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Διαλύουμε την μαγιά
στο χλιαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και την βάζουμε στο αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα , στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι με το ελαιόλαδο.
Η ζύμη γίνεται ελαστική και κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει το ζυμαράκι ξαναζυμώνουμε λίγο με τα χέρια να φύγει ο
αέρας και το ανοίγουμε το ζυμαράκι με τα χέρια μας ή τον πλάστη.
Για τα πεινιρλί
Χωρίζουμε την
ζύμη σε 4-6 κομμάτια ανοίγουμε σε φύλλο οβάλ.
Μοιράζετε
την φέτα πρώτα και μετά τα τριμμένα τυριά σε κάθε φύλλο και στην συνέχεια τους δίνουμε σχήμα βάρκας κλείνοντας τα τυριά μέσα στις άκρες του.(κολλάμε με λίγο νερό ).
Με αυτή την συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε μια πίτσα 28 εκατοστών και 3 μεγάλα πεινιρλί ή 6 μεγάλα πεινιρλί.
0 comments