Κρέμα καραμελέ με 4 υλικά φανταστικό!!!!!! | Aspas_recipes

Κρέμα καραμελέ με 4 υλικά φανταστικό!!!!!!

Αν και πάντα θεωρούσα την κρέμα καραμελέ ένα από τα πιο δύσκολα επιδόρπια τελικά με αυτήν την συνταγή ήταν πολύ εύκολο! Απολαύστε μαζί με τους αγαπημένους σας.

Δείτε ακόμα  Ρυζόγαλο στον φούρνο  / Εκμέκ  / Πανακότα με σάλτσα καραμέλας


Για την Καραμέλα :  

150 γραμμάρια ζάχαρη

Για την  κρέμα : 

4  Αυγά

50 γραμμάρια ζάχαρη

500 ml γάλα

1 Βανίλια σκόνη 

Για την καραμέλα

Τοποθετούμε  τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι   σε μέτρια χαμηλή φωτιά .Αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει κουνώντας το τηγάνι δεξιά και αριστερά.

Αφήνουμε την ζάχαρη να πάρει ένα ωραίο όχι πολύ σκούρο  χρώμα καραμέλας .Μόλις αρχίσει να καραμελώνει ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. .Όταν φτάσει στο χρώμα που θέλετε  αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ρίξτε την έτοιμη καραμέλα σε φορμάκια ή φόρμα  της επιλογής σας. 

Αφήνουμε να κρυώσει  όσο φτιάχνουμε την κρέμα. 

Για την κρέμα 

Χτυπάμε τα αυγά , την ζάχαρη και την βανίλια  στο μίξερ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα λίγο κάθε φορά ανακατεύοντας ταυτόχρονα. 

Σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ (για την τέλεια λεία υφή).

Ρίχουμε αυτό το μείγμα στα φορμάκια μας ή φόρμα που έχουμε βάλει την καραμέλα .

Ψήσιμο στον φούρνο

Γεμίζουμε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι το ένα τέταρτο.  Τοποθετούμε  το  ταψάκι με το μέιγμα μας σε αυτό).

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για 45 έως 55 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και  το ταψί με το νερό  καλύπτουμε  με μεμβράνη και τοποθετούμε  στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα  ή  4 ώρες το λιγότερο.

Αφαιρούμε  από το ψυγείο, προσεκτικά με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε  την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας (ή τα φορμάκια).

Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω  και στη συνέχεια, γυρίζουμε  αργά ανάποδα. Σερβίρουμε . Τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

Ψήσιμο -βράσιμο στην κατσαρόλα 

Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε  σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.  Αρχικά πρέπει να καλύψετε τις φόρμες με ένα αλουμινόχαρτο. 

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  στο 6-6.5 -εστία.  

Για τα φαρμάκια βράζουμε  περίπου 20-30 λεπτά.

Για την μεγάλη φόρμα χρειάζεται 45-60 λεπτά .Αφήστε  σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.

Ιδανικά για μια νύχτα ή το λιγότερο για 4 ώρες.

Για την διακόσμηση λιώνουμε 100 γρ ζάχαρη με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω. 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή καλούπια για κεκάκια . Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και να παγώσει Κατόπιν  σπάμε τα κομμάτια και διακοσμούμε. 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments