Κρέμα καραμελέ με 4 υλικά φανταστικό!!!!!!

Αν και πάντα θεωρούσα την κρέμα καραμελέ ένα από τα πιο δύσκολα επιδόρπια τελικά με αυτήν την συνταγή ήταν πολύ εύκολο! Απολαύστε μαζί με τους αγαπημένους σας.

Δείτε ακόμα  Ρυζόγαλο στον φούρνο  / Εκμέκ  / Πανακότα με σάλτσα καραμέλας


Για την Καραμέλα :  

150 γρ ζάχαρη

Για την  κρέμα : 

4  Αυγά

50 γρ ζάχαρη

500 ml γάλα

1 Βανίλια σκόνη 

Για την καραμέλα

Τοποθετούμε  τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι   σε μέτρια χαμηλή φωτιά .Αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει κουνώντας το τηγάνι δεξιά και αριστερά.

Αφήνουμε την ζάχαρη να πάρει ένα ωραίο όχι πολύ σκούρο  χρώμα καραμέλας .Μόλις αρχίσει να καραμελώνει ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. .Όταν φτάσει στο χρώμα που θέλετε  αφαιρέστε από τη φωτιά.

Ρίξτε την έτοιμη καραμέλα σε φορμάκια ή φόρμα  της επιλογής σας. 

Αφήνουμε να κρυώσει  όσο φτιάχνουμε την κρέμα. 

Για την κρέμα 

Χτυπήστε τα αυγά , την ζάχαρη και την βανίλια  στο μίξερ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.

Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα λίγο κάθε φορά ανακατεύοντας ταυτόχρονα. 

Σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ (για την τέλεια λεία υφή).

Ρίξτε αυτό το μείγμα στα φορμάκια μας ή φόρμα που έχουμε βάλει την καραμέλα .

Ψήσιμο στον φούρνο

Γεμίστε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι το ένα τέταρτο  Τοποθετήστε το  ταψάκι με το μέιγμα μας σε αυτό).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για 45 έως 55 λεπτά.

Μόλις γίνουν, αφήστε τα να κρυώσουν καλύψτε τα με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα  ή  4 ώρες το λιγότερο.

Αφαιρέστε από το ψυγείο, προσεκτικά με ένα μαχαιράκι ξεκολλήστε την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας (φορμάκια).

Τοποθετήστε ένα πιάτο από πάνω  και στη συνέχεια, γυρίστε αργά ανάποδα. Σερβίρουμε . Τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

Ψήσιμο -βράσιμο στην κατσαρόλα 

Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε  σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.  Αρχικά πρέπει να καλύψετε τις φόρμες με ένα αλουμινόχαρτο. 

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  στο 6-6.5 -εστία.  

Για τα φαρμάκια βράζουμε  περίπου 20-30 λεπτά.

Για την μεγάλη φόρμα χρειάζεται 45-60 λεπτά .Αφήστε  σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.

Ιδανικά για μια νύχτα ή το λιγότερο για 4 ώρες.

Για την διακόσμηση λιώνουμε 100 γρ ζάχαρη με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω. 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή καλούπια για κεκάκια . Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και να παγώσει Κατόπιν  σπάμε τα κομμάτια και διακοσμούμε. 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments