Είναι μια πολύ ωραία πρόταση γλυκού μια εύκολη απόλαυση για όλη την οικογένεια!
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ποτήρι και απολαμβάνουμε λαχταριστά παστάκια
Δείτε ακόμα πουτίγκα δίχρωμη / πουτίγκα με ζαχαρούχο / πουτίγκα νηστίσιμη
Για τα εύκολα παστάκια θα χρειαστούμε:
Υλικά
120 γραμμάρια αλεύρι
170 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
15 γραμμάρια βούτυρο
1 βανίλια
Διακόσμηση:
καρύδια
Ινδοκάρυδο
Φράουλες ή Μερεντα ή σοκολατάκια ή γλυκό κουταλιού ή φουντούκια
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια καθώς ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βρέχουμε καλά αδειάζοντας το νερό από τα ποτήρια μας (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλάει η κρέμα εύκολα μετά ).
Ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρια (εγώ χρειάστηκα 5 ποτήρια νερού ) και καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα .Τοποθετούμε στο ψυγείο!
Αφαιρούμε το μείγμα από τα ποτήρια και με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε προσεκτικά την κρέμα. χτυπάμε το ποτήρι μας για να πάρει αέρα η κρέμα και να ξεκολλήσει ομοιόμορφα . Κόβουμε στα 3 . Τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε ψιλοκομμένα καρύδια ή ινδοκάρυδο και τοποθετούμε σε χαρτάκια.
Βάζουμε μισή φραουλίτσα πάνω από τα γλυκά μας και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
0 comments