Μπεζέδες ή γαλλικές μαρέγγες τριαντάφυλλο!

mpezedes-me-gkanaz
Είναι εντυπωσιακές μαρέγκες σε σχήμα τριαντάφυλλο γεμιστές με σοκολάτα και λιώνουν στο στόμα!

Υλικά για τις μαρέγκες
4 ασπράδια αυγού   

2 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού  βανίλια

Υλικά για την ganache:
 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
200  γρ  σοκολάτα, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 80΄. Τοποθετείστε σε 2 λαμαρίνες αντικολλητικό  χαρτί ψησίματος  . Με μολύβι και βοηθό ένα ποτηράκι θα κάνετε κύκλους πάνω στην λαδόκολλα (Βγαίνουμε περίπου 18 σε κάθε φύλλο.) Επαναλάβετε με το δεύτερο ταψί.

2. Τοποθετήστε τα  ασπράδια στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι μείγμα να γίνει  ελαφρύ και αφρώδες.

3. Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε την βανίλια και  πολύ αργά, προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Όταν όλη η ζάχαρη έχει προστεθεί , ρυθμίσετε την ταχύτητα στο μέσο και χτυπήστε για 20 λεπτά.  Το μείγμα θα είναι πολύ λεπτό στην αρχή, αλλά θα γίνει αρκετά παχύ, και σατινέ.

4.Τοποθετούμε το μείγμα μας με κορνέ πάνω στους κύκλους που σχεδιάσαμε.

5. Ψήνουμε για 2 ώρες  στους 80΄ - 90 ΄μέχρι να γίνουν τραγανές οι μαρέγκες.(περίπου 2 ώρες). Κλείστε  τον φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες μέσα  εώς ότου κρυώσει ο φούρνος.



mpezedes-me-gkanaz2

Οδηγίες για την ganache και τελικό βήμα για μαρέγκες:

1. Ενώ οι μαρέγκες ψήνονται κάνουμε , την προετοιμασία για την  ganache . Βάζουμε μαρμελάδα και κρέμα σε μπολ μικροκυμάτων για 1 λεπτό.  Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε να θερμανθεί για 3 λεπτά. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά έως μία ώρα για να σφίξει.

 2. Αφαιρέστε από το ψυγείο και αφήστε  την ganache για 5 λεπτά  μέχρι να είναι το μείγμα  ελαφρύ, αφράτο. Βάζουμε σε κορνε με μια μικρή στρογγυλή μύτη. Βάζουμε σε κάθε μια μαρέγκα από λίγο ganache  και σκεπάζουμε με μια ακόμα μαρέγκα .

 TIPS

~ ** Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε μαρμελάδα και κρέμα  σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνεται μέχρι να δείτε μικροσκοπικές φυσαλίδες  πως αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε το να καθίσει για 3 λεπτά, στη συνέχεια, ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ομαλό.


~ *** Αν η  ganache γίνει πάρα πολύ σφιχτή στο ψυγείο (που σημαίνει ότι γίνεται μια στερεή μάζα και δεν θα βγει από το μπολ),  βαλτέ ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να μαλακώσει λίγο πριν από την ανάμειξη.



πηγή thecafesucrefarine.blogspot.com

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments