Απλό νόστιμο αφράτο και πολύ γευστικό το γεμάτο με τρούφα κέικ! Ιδανική συνταγή για όλες τις ώρες! Πρωινό ή απογευματινό με το καφεδάκι μας ή ακόμα και για κολατσιό!Υλικά για μια φόρμα 22 εκατοστών
2 αυγά
1/2 ποτήρι λάδι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 & 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι
1 σακουλάκι τρούφα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες
Χτυπάμε
στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από την τρούφα.
Ρίξτε στην τρούφα λίγο αλεύρι και ρίξτε την μέσα στο μείγμα και
ανακατέψτε με μία
σπάτουλα (ελαφριά). Βάλτε στην φόρμα αντικολλητικό
χαρτί ή λαδώστε την και αλευρώστε .
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους βαθμούς 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά με 1
ώρα, ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Ντονατσομπαλίτσες γεμιστές με σοκολάτα που πλημυρίζει στο στόμα! Εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά για γρήγορο γλυκάκι στο λεπτό . Δεν θα μπορείς να σταματήσεις σε ένα!
Δείτε και άλλες συνταγές για Ντόνατς/donuts
Υλικά
250 γρ (2 φλιτζάνια) αλεύρι (+20 γρ ακόμα χρειάστηκα εγώ)
6 γρ (1 1/2 κ.γ.) μπέικιν πάουντερ
25 γρ (2 κ.σ.) ζάχαρης
2 γρ (1/4 κ.γ.) αλάτι
180 ml (1 φλιτζανι γάλα - ένα δάχτυλο)
15 ml (1 κ.σ.) λάδι
100 γρ(1 φλιτζάνι) κουβερτούρα σοκολάτας
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώστε τη ζύμη με το χέρι και πασπαλίζουμε με αλεύρι αν κολλάει πολύ. Σκεπάζουμε το μπόλ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Μετά από μιση ωρίτσα αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.
- Δίνουμε σχήμα ρολό και χωρίζουμε σε μίνι μπάλες 50 γρ.(σε 10 κομμάτια).
- Ανοίξτε μικρο φυλλαράκι με το χέρι στην παλάμη σας τη ζύμη και γεμίστε την με κομμάτια σοκολάτας και στη συνέχεια κλείστε σε μια μπάλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά πριν τηγανίσουμε.
- Τηγανίζουμε σε λάδι σε λάδι μέχρι να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
φώτο από την φίλη μας Aleka Piksomati
Φώτο από την φίλη μου Μανετακη Χριστινα
Χειροποίητα #λουκανικοπιτάκια τυλιγμένα σε #σπιτική ζύμη όνειρο! Αφράτα και 2 μέρες μετά ή καταψύχουμε και απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε!
Για τα πολύ αφράτα #λουκανικοπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 16 μεγάλα κομμάτια ή 32 μικρά- μπουκίτσες
400 ml χλιαρό νερό
1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη)
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
---------------------------------------
600 γραμμάρια αλεύρι και περισσότερο αν χρειαστεί , ανάλογα το αλεύρι
16 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή 32 λουκάνικα κοκτέιλ
Σουσάμι ή μαυροκούκι Δείτε ακόμα :
Οδηγίες
Στο
χλιαρό νερό προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι, τα λουκάνικα,
το μαυροκούκι) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι
και ζυμώνουμε σε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ανάλογα την ζέστη του δωματίου μας .
Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 16 ισομεγέθη κομμάτια (90 γρaμμαρίων ) για τα μεγάλα λουκάνικα ή 32 κομμάτια (45 -50 γραμμαρίων ) για τα μικρά λουκάνικα.
Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε κορδόνι περίπου 50 εκατοστών και το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο.
Για πιο ευκολία καρφώνουμε ένα καλαμάκι στο λουκανικό μας και περιστρέφουμε την ζύμη .
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό
χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό μέρος.
Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε
με το χτυπημένο κρόκο του αυγού με λίγο γάλα ή νερό πασπαλίζουμε με
μαυροκούκι ή σουσάμι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170
βαθμούς Κελσίου στον αέρα ώσπου να ροδοκοκκινίσουν καλά (25 λεπτά περίπου).
Ψωμάκια γεμιστά με ελίτσες πεντανόστιμα! Για πρωινό, για σνακ ή ακόμα και για να συνοδέψουν ένα πολύ ωραίο πιάτο με όσπρια !
Δείτε ακόμα
Κουλούρια με ελιές ή ελαιόψωμο / Πεντανόστιμο ελαιόψωμο!
Λιόψωμο με ζύμη brioche! / Focaccia Ψωμί με σκόρδο και ελιές!!!!
Υλικά
300 -350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/ 2 φακελάκι μαγιά
1/2 κ .σ. ζάχαρη
Αλάτι
Χλιαρό νερό περίπου 1 ποτήρι νερού
Σουσάμι η μαυροκούκι
Λίγο ρίγανη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ζυμώνουμε όλα μαζί 3 λεπτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 20 λεπτά.
Ξαναζυμώνουμε και ρίχνουμε μέσα τις ελιές κομμένες σε λεπτά κομμάτια .
Η ζύμη μας κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε νερό στα χέρια μας χωρίζουμε σε 6 μπάλες και τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί.Ψεκάζουμε με νερό και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια μας ψεκάζουμε ξανά με νερό πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.
Ελαφρύ, αφράτο και αρωματικό, είναι πραγματικά ένα σούπερ γλυκό που όλοι θα αγαπήσουν.
Δείτε ακόμα: Κέικ με κρέμα πατισερί / Κείκ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδα
/ Κέικ γεμιστό με κρέμα σαν τούρτα
Για το εύκολο #κέικ φρούτων γεμιστό με μαρμελάδα θα χρειαστούμε :
Για τον πουρέ
150 γρ αχλάδια
100 γρ καστανή ζάχαρη
τα βάζουμε μαζί στο μουλτι και τα κάνουμε πουρέ
Για το κέικ χρειαζόμαστε
150 -200 γρ αλεύρι φαρίνα(ανάλογα το αλεύρι)50 γρ κορν φλάουρ3 αυγά50 γρ λάδι150 γρ γιαούρτι αγελαδινό100 γρ καστανή ζάχαρη+τον πουρέ παραπάνω1 κ.γ. αλάτι
Φέτες αχλαδιούΔιακόσμηση
Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μούλτι τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη.(αυτός είναι ο πουρές αχλαδιού )
Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πουρέ αχλαδιού και το αλάτι . Ανακατεύουμε . Τέλος προσθέτουμε το κορνφλάουρ και την φαρίνα.
Καλύπτουμε ως την μέση την φόρμα μας με το μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε κουταλιές από την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Διακοσμούμε με φέτες αχλαδιού
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Μπορείτε να βάλετε τα φρούτα που εσείς αγαπάτε όπως μήλα ροδάκινα κ.λ.π
Συνταγή από cookist.com
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Εύκολα γρήγορα φτιάχνουμε καταπληκτική σάλτσα καραμέλας που πετυχαινει πάντα αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα προσεκτικά.
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
σόδα
Οδηγίες
Ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
(Βεβαιωθείτε ότι το
υγρό φτάνει μέχρι τρία τέταρτα της κατσαρόλας δεδομένου ότι θα αφρίσει όταν
προστεθεί η μαγειρική σόδα.) Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι, το εκχύλισμα
βανίλιας και σπόρους βανίλιας
Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή
θερμότητα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. ΜΗΝ πάρετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα . Βράζει
πολύ εύκολα και γρήγορα.
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε γρήγορα από τη
φωτιά και προσθέτουμε την μαγειρική σόδα στην κατσαρόλα. Το μείγμα θα αφρίσει απλά
συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα πίσω στην κουζίνα σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συχνά,
περίπου κάθε 10 λεπτά ή έτσι. Βεβαιωθείτε ότι το γάλα σιγοβράζει. Ρυθμίστε τη
θερμότητα, όπως απαιτείται.
Μετά από περίπου μία ώρα και μισή το γάλα πρέπει να
αρχίσει να ροδίζει . Αφαιρέστε την κανέλα και τη βανίλια. Σε αυτό το σημείο, θα
αρχίσει να πήζει γρήγορα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ανακατεύετε
ώστε το γάλα να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει
λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε σε αεροστεγή δοχεία.
Το μείγμα θα κρατήσει στο
ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.
Χρησιμοποιήστε το τουλπάνι, κορδέλα και ό, τι έχετε στο χέρι για να διακοσμήσετε.
Χαρίστε το ως ένα σπιτικό δώρο!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!