Στριφτή πίτα με φέτα φανταστική!

Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βράδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου "βαρετή" η γεύση της. 


  Υλικά
Για την ζύμη

900 γρ. αλεύρι
400 ml. Γάλα
2 αυγά+ 1 ασπράδι
6 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. γιαούρτι
40 γρ. φρέσκα μαγιά
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γ. αλάτι

ακόμα
100 γρ. Μαργαρίνη
400 γρ. τυρί τύπου φέτα
1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμοΠροετοιμασία


Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνεται την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. 


Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το. 


Χωρίζεται την ζύμη σας σε 4 μπαλάκια και ανοίγεται το κάθε ένα  σε ομοιόμορφα ορθογώνια φύλλα  πάχους 1 εκατοστού. Αλείφεται την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα . Από πάνω βάζετε ακόμα ένα φύλλο και ξανά μαργαρίνη και φέτα.
 

Συνεχίζεται την ίδια διαδικασία για το τρίτο  φύλλο.  Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

 Με τα χέρια σας πιέζεται απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.


Μοιράζεται την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης. Παίρνεται την κάθε μία  λωρίδα και στρίβεται  την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας.


Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤE ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝOIΞΕΙ!!
Ετοιμάζεται το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στο κέντρο του ταψιού τοποθετείται την  λωρίδα που έχετε στρίψει  πρώτα.
 Κόβεται τις άκρες  από τις  υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα. Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.
 Χτυπάτε το κροκάδι με λίγο γάλα και αλείφεται την πίτα σας.
Αφήνεται την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν να την ψήσετε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά.

 Την συνταγή μας έφτιαξε  και η φίλη της ομάδας μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  η Κ.  Μαρία Ραντζούδη  


η συνταγή είναι από mirodieskainostimies.


 

Άσπα

Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες ! facebook instagram pinterest

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη
"
"