Λιόψωμο με ζύμη brioche!

elaiopsomo-brioche
 
Το πιο νόστιμο και εύκολο λιόψωμο με ζύμη brioche! Αφράτο και πολύ γευστικό! Ότι πρέπει για πρωινό και για κολατσιό των παιδιών!

Υλικά

    370 γρaμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

    1 κουτάλι τσαγιού αλάτι

    8 γραμμάρια  ξηρή μαγιά(1 κουταλιά της σούπας)

    60 γραμμάρια ελαιόλαδο 

    140 γραμμάρια μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου 

    2 αυγά

    150 γραμμάρια  φέτα

    15 – 20 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο ψωμί ελιάς, ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (250 γραμμάρια ), τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε (χρησιμοποιώντας το γάντζο ).

Ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

(Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο για μια πιο μεσογειακή γεύση). Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας κάθε ένα να απορροφηθεί, πριν από την προσθήκη ενός άλλου.

Στο τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο του αλευριού (120 γραμμάρια ) και ανακατέψτε για 4-5 λεπτά (η ζύμη θα πρέπει να γίνει κολλώδης, οπότε μην προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι).

elaiopsomo-brioche1

Αλείψτε ένα μπολ με λάδι και τοποθετήστε  τη ζύμη, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι, καλύψτε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει (σε ένα ζεστό μέρος) για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός του. 

Εάν δεν έχετε το χρόνο να περιμένετε  προθερμάνετε το φούρνο σε 50 c  κλείστε το και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο.

elaiopsomo-brioche3

Ξεφουσκώστε προσεκτικά τη ζύμη και τεντώστε την, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη (ή απλά τα χέρια σας), όπως μια βάση για πίτσα (ορθογώνια), περίπου 0,4 εκατοστά πάχος.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και τις ελιές, όπως μια πίτσα.

Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες (περίπου 5 εκατοστά πλάτος). Τοποθετείστε  τις λωρίδες την μια πάνω από την άλλη  και κομμένα κάθετα σε 7-8 κομμάτια.

elaiopsomo-brioche4

 Λάδι μια φόρμα για κέικ και βάλτε  τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο, κάθετα, όπως οι φέτες ψωμιού (Δείτε τις φωτογραφίες).

elaiopsomo-brioche
 
Καλύψτε την φόρμα  με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει (σε ένα ζεστό μέρος) για περίπου 40 λεπτά.

elaiopsomo-brioche6elaiopsomo-brioche7

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το ψωμί της ελιάς να ροδίσει και να κάνει. κρούστα. Απολαύστε ενώ ακόμα ζεστό!

elaiopsomo-brioche8

 πηγή από εδώ .mygreekdish.com

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments