Υλικά
1 φαρινάπ 500 γρ
1 ποτήρι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ζουμί κομπόστας ροδάκινο
6 κομμάτια ροδάκινο δηλ 3 ολόκληρα
1 βανίλια
Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
1 πρέζα κανέλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη το λάδι την βανίλια το ζουμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε την κανέλα ,το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Το μείγμα μας θα είναι αρκετά σφιχτό. Μην το φοβηθείτε. Έτσι πρέπει να είναι.
Κόβουμε τα κομμάτια της κομπόστας ροδάκινο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζοντας τα κυβάκια ροδάκινου θα μπορείτε πιο εύκολα να το δουλέψετε.
Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ ή ένα ταψί 35cmΧ21cm και αλευρώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Στρώστε με σπάτουλα ή μαρίζ το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC για 45 περίπου λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC για 45 περίπου λεπτά.
καλή σας απόλαυση!
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments