Μηλόπιτα αλάδωτη -νηστίσιμη! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα αλάδωτη -νηστίσιμη!

milopita-me-tahini

Είτε νηστεύετε είτε όχι αυτή την μηλόπιτα πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε ! Συνταγή χωρίς λάδι με ταχίνι στην ζύμη , ένα εξαιρετικό γλύκισμα. Πιστέψτε με κάνεις δεν θα καταλάβει ότι βάλατε ταχίνι. 

Δείτε περισσότερες Αλάδωτες Συνταγές 

milopita-me-tahini1

milopita-me-tahini2

Για την μηλόπιτα με ταχίνι θα χρειαστούμε :

Υλικά:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

Ξύσμα μισού  λεμονιού

65 γραμμάρια ζάχαρη 

110 γραμμάρια  ταχίνι απλό

100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 

1 κουταλάκι  του γλυκού μπέικιν 

milopita-me-tahini3

Για τη γέμιση:

2 μεγάλα μήλα τριμμένα

50 γρaμμάρια ζάχαρη καστανή 

50 γραμμάρια χονδροκοπανισμένη  καρυδόψιχα , αμύγδαλα 

50 γραμμάρια σταφίδες 

3/4  κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

milopita-me-tahini4


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ταχίνι με την ζάχαρη. 

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε  ξανά.

Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν  και ζυμώνουμε. 

milopita-me-tahini5

Παίρνουμε  3/4 της ζύμης για την βάση  και κρατάμε το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης για την επικάλυψη. 

milopita-me-tahini6

Απλώνουμε την ζύμη σε ταψάκι 22-24 εκατοστών. 

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και την στρώνουμε πάνω στο φύλλο, πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι. 

milopita-me-tahini7

Κόβουμε σε λωρίδες το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης  και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τις λωρίδες με την ζύμη γύρω γύρω .

milopita-me-tahini8

milopita-me-tahini9

milopita-me-tahini10

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις  στην μεσαία σχάρα για 35-50  λεπτά  ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

milopita-me-tahini11

Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη .

milopita-me-tahini12

milopita-me-tahini13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

milopita-me-tahini14

milopita-me-tahini15

milopita-me-tahini16

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments