Μαρμελάδα με βανίλιες στον φούρνο (Και ένα μυστικό)! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα με βανίλιες στον φούρνο (Και ένα μυστικό)!

 Υπέροχη μαρμελάδα στον φούρνο απλά και ξεκούραστα! Απίθανη γεύση , μοναδικό χρώμα , θεϊκό άρωμα!

 Δείτε ακόμα Μαρμελάδες - γλυκά κουταλιού

marmelada-me-vanilies-ston-fourno10


Για την μαρμελάδα με βανίλιες στον φούρνο θα χρειαστούμε :

Υλικά

1800 γραμμάρια  βανίλιες καθαρισμένες (χωρίς κουκούτσια)

1 κιλό ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

1 βανίλια  σε σκόνη ή 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλια 

4  κουταλιές σούπας  χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

marmelada-me-vanilies-ston-fourno2

 Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τις βανίλιες , αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε κομματάκια.

 Τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας την ζάχαρη ,τις κανέλες και τηνβανίλια.

marmelada-me-vanilies-ston-fourno3

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα βρεγμένη. Ψήνουμε σε
προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 180 για 1.5 ώρα ως 2 ώρες.

marmelada-me-vanilies-ston-fourno4

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε αυτή την χρονική περίοδο ψησίματος 1-2 φορές.
10 λεπτά πριν να κλείσουμε τον φούρνο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε . Ξαναβάζουμε πίσω στον φούρνο .

Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.

Ποτέ μην βάλετε νερό στο ταψί. 

marmelada-me-vanilies-ston-fourno1

marmelada-me-vanilies-ston-fourno5

Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα  στο φούρνο.

Μόλις βγάλουμε την μαρμελάδα μας θα δούμε ότι είναι λίγο αραιή. 

Πολτοποιούμε ένα μέρος της μαρμελάδας με το mini pimer ή στο multi και ανακατεύουμε καλά.

marmelada-me-vanilies-ston-fourno6

marmelada-me-vanilies-ston-fourno7

Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 5 βάζα των 350 γραμμαρίων. 

Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω (αφήνουμε ενα δάχτυλο κενό ) και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια. 

marmelada-me-vanilies-ston-fourno8

Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

 marmelada-me-vanilies-ston-fourno9

Μυστικό
Για να μην λερώνονται τα βάζα σας πάρτε ένα χάρτινο ποτήρι κόψτε τον πάτο του με ένα ψαλίδι και προσαρμόστε τα στο πάνω μέρος -στόμιο από το βάζο σας!  Γεμίστε τα βαζάκια σας τώρα με την κουτάλα! θα δείτε ότι έτσι θα έχετε ολοκάθαρα βάζα!

marmelada-me-vanilies-ston-fourno11

marmelada-me-vanilies-ston-fourno12

Καλή επιτυχία!!!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments