Ένα φανταστικό κέικ για να απολαύσουμε το καφέ και για τα παιδιά που θα το λατρέψουν !
Υλικά για το κέικ
3 /4 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου )
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου )
10 γραμμάρια μπέικιν
1 βανίλια
1 λεμόνι το ξύσμα
μια πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα
500 ml γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
1 κρόκο αβγό
1 βανίλια
Δείτε ακόμα κέικ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδαΕκτέλεση
Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με ζάχαρη στη φωτιά να ζεσταθεί, σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το αλεύρι και λίγο γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύουμε με σύρμα και ξαναβάζουμε όλο το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει κρέμα, μόλις κάνει την πρώτη φουσκάλα, αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια και την τοποθετούμε σε μπολ για να κρυώσει εντελώς, σκεπάζω με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.
Ετοιμάζουμε το κέικΣε μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι.
Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη, μετά το ελαιόλαδο, σε λειτουργία το μίξερ, λίγο αλεύρι και το μισό γάλα, μετά πάλι μια δόση αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι όλο, σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά γύρω γύρω και στη βάση στρώνουμε λαδόκολλα ( φόρμα στρογγυλή αποσπώμενη -δακτυλίδι 24 εκ )΄.
Σε 5 σημεία βάζουμε κρέμα από 2 κουταλιές και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο και δοκιμάζω με ένα μαχαίρι το κέικ. Στολίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.
Την κρέμα ίσως να μην χρειαστεί να την βάλουμε όλη, αν μείνει το βάζουμε σε μια σακούλα κορνε και την κρατάμε στο ψυγείο για στόλισμα πάνω στο κέικ, ή να κάνουμε κάτι άλλο.
0 comments