Κέικ με κρέμα πατισερί! | Aspas_recipes

Κέικ με κρέμα πατισερί!

keik-me-krema

Ένα φανταστικό κέικ για να απολαύσουμε το καφέ και για τα παιδιά που θα το λατρέψουν !


Υλικά για το κέικ

2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι  (φλιτζάνι τσαγιού)

3 /4 φλιτζάνια ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 γάλα  (σε θερμοκρασία δωματίου )

4 αυγά  (σε θερμοκρασία δωματίου )

10 γραμμάρια μπέικιν

1 βανίλια

1 λεμόνι το ξύσμα

μια πρέζα αλάτι 

Υλικά για την κρέμα

500 ml γάλα

120 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια αλεύρι

1 κρόκο αβγό

1 βανίλια 

Δείτε ακόμα   κέικ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδα

keik-me-krema2

Εκτέλεση

Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με ζάχαρη στη φωτιά να ζεσταθεί, σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το αλεύρι και λίγο γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύουμε με σύρμα και  ξαναβάζουμε όλο  το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει κρέμα, μόλις κάνει την πρώτη φουσκάλα, αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια και την τοποθετούμε σε μπολ για να κρυώσει εντελώς, σκεπάζω με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα. 

Ετοιμάζουμε το κέικ

Σε μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη, μετά το ελαιόλαδο, σε λειτουργία το μίξερ, λίγο αλεύρι και το μισό γάλα, μετά πάλι μια δόση αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι όλο, σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα,  ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά γύρω γύρω και στη βάση  στρώνουμε λαδόκολλα ( φόρμα στρογγυλή αποσπώμενη -δακτυλίδι 24 εκ )΄.

Σε 5 σημεία  βάζουμε κρέμα από 2 κουταλιές και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου σε  προθερμασμένο  φούρνο και δοκιμάζω με ένα μαχαίρι το κέικ.  Στολίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη. 

Την κρέμα ίσως να μην χρειαστεί να την βάλουμε όλη, αν μείνει το βάζουμε σε μια σακούλα κορνε και την κρατάμε στο ψυγείο για  στόλισμα πάνω στο κέικ, ή να κάνουμε κάτι άλλο.

Το κέικ εκτός από βανίλια και λεμόνι, μπορεί να γίνει σοκολατένιο με προσθήκη κακάο και ξύσμα πορτοκάλι.

Ευχαριστούμε πολύ την labrini Brakai για την φώτο και την εκτέλεση της συνταγής 


Καλή σας επιτυχία  και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments