Εύκολο και γρήγορο ελαφρύ επιδόρπιο -κέρασμα κατάλληλο για όλες τις εποχές ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού! Οικονομικό και γρήγορο !
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Γλυκά με ζελέ
Για το ζελέ φράουλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή όποια γεύση σας αρέσει(200 γραμμαρίων )
800 ml νερό
φράουλες
σαντιγί
Οδηγίες
Διαλύουμε σε 2 φάκελα ζελέ σε 400 ml καυτό νερό .
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η σκόνη .
Προσθέτουμε 400 ml νερό κρύο και ανακατεύουμε ξανά.
Κόβουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τοποθετούμε με μια κουτάλα σούπας το ζελέ στα ποτήρια μας .
Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν για 3 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με σαντιγί και φράουλες .
Παγωτό καϊμάκι με φρέσκο κατσικίσιο γάλα και σαλέπι! Άρωμα και γεύση σε απογειώνουν με την πρώτη κουταλιά!
Δείτε ακόμα συνταγές για παγωτά και τούρτες παγωτά
Υλικά
500 ml Κρέμα γάλακτος παγωμένη με 35% λιπαρά
200 ml ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
250 γραμμάρια μαστίχα υποβρύχιο
80 ml φρέσκο γάλα
425 γραμμάρια γλυκό κουταλιού βύσσινο με το σιρόπι του (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε την μαστίχα υποβρύχιο μαζί με το φρέσκο Γάλα.
Μόλις δούμε ότι το μίγμα μας έγινε ρευστό το βγάζουμε εκτός φωτιάς και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ μας βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί για 4-5 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα, την μαστίχα υποβρύχιο και με μια σπάτουλα αναδεύουμε το παγωτό μας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Προαιρετικά προσθέτουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε. Αν δεν θέλουμε το βύσσινο, απλά βάζουμε το παγωτό έως έχει σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο σιρόπι βύσσινο από το γλυκό, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα παγωτού, ρίχνουμε λίγο σιροπάκι πάλι από πάνω και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και σιρόπι.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να κάνουμε διάφορα νερά μέσα στο παγωτό.
Σκορπάμε λίγο βύσσινο στην επιφάνεια του παγωτού και το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη ιδανικά για μία νύχτα.
Τέλος απολαμβάνουμε την υπέροχη μαστιχωτή γεύση καϊμάκι με την βελούδινη υφή του.
Εύκολη και νόστιμη #σπιτική #σάλτσα ντομάτας για όλο τον χειμώνα .
Δείτε ακόμα για : Σπιτικό βούτυρο / Σπιτική κέτσαπ
Υλικά για
10 κιλά Ντομάτες Ρόμα για φαγητό ή πολύ ώριμες ντομάτες σαλάτας
Αλάτι
πιπεριά πράσινη κ κόκκινη προαιρετικά
2-3 κρεμμυδάκια ξερά
Βάζα
Καπάκια για βάζα
Οδηγίες
Το πρώτο βήμα είναι να πλύνουμε τις ντομάτες μας και να αποστειρώσουμε τα βάζα μας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Εναλλακτικά μπορείς να πλένεις τα βάζα και να τα βάλεις να αποστειρωθούν στο φούρνο στους 110 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν.
Φυσικά αν έχεις πλυντήριο πιάτων αποστειρώνονται μόνα τους εκεί μέσα.
Στη συνέχεια θα πρέπει να τρίψουμε τις ντομάτες μας με τον τρίφτη. Αν διαθέτετε multi μπορείτε να ρίξετε τις ντομάτες για μισό λεπτό στο βραστό νερό που αποστειρώσατε τα βάζα ώστε να ξεφλουδίζουν ευκολότερα, να τις ξεφλουδίσετε και να τις πολτοποιήσετε στο multi.
Και οι δύο τρόποι κάνουν την ίδια δουλειά ουσιαστικά.
Ρίχνουμε λαδάκι λίγο στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σοταριστούν. Ρίχνουμε μέσα την σάλτσα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
Η σάλτσα σας είναι έτοιμη όταν έχει μειωθεί από την κατσαρόλα περίπου το 1/4 της αρχικής ποσότητας.
Γενικά επειδή θα έχουν μείνει και πάλι μερικά υγρά να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα τη σάλτσα για να μοιράζεται ομοιόμορφα στα βάζα.
Γεμίζετε τα ζεστά βάζα και στη συνέχεια κλείστε απευθείας το βάζο με καπάκι .
Τοποθετήσετε τα βάζα ανάποδα σε κάποιο σημείο του πάγκου σας που έχετε απλώσει 2-3 πετσέτες προηγουμένως γιατί θα είναι καυτά.
Αν δε σας βολεύει στον πάγκο, προτιμήστε το πάτωμα ή κάποιο άλλο σημείο που δε θα ενοχλούν γιατί πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους τουλάχιστον για ένα 12ωρο.
Ροδάκινο! Ένα από τα must φρούτα του καλοκαιριού! Φτιάχνουμε εξαιρετική μαρμελάδα ροδάκινου απλά και εύκολα.
Χωρίς να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα και να ξαφρίζουμε γιατί γίνεται μόνη της στον φούρνο! Απλά ξεχάστε την και έτοιμη! Απολαύστε την σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί κρέμα ή πάνω σε κρακεράκια με ανθότυρο για πρωινό και θα ξετρελαθείτε!!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με μαρμελάδες
Για την πολύ εύκολη #μαρμελάδα #ραδάκινο στον #φούρνο θα χρειαστούμε :
Υλικά Συνταγής
1½ κιλό ροδάκινα καθαρισμένα από κουκούτσια
900 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι . Βάζουμε τον πολτό σε βαθύ ταψί η γάστρα προσθέτουμε την ζάχαρη, και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 κουκούτσια που θα αφαιρέσουμε μετά και φλούδα από 1 ροδάκινο.
Βρέχουμε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε την μαρμελάδα.
Ψήνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο στους 150-160 °C για περίπου 1 ωρα και 30′λεπτά έως 2 ώρες . Πότε πότε ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό. Ανακατεύουμε και ψήνουμε ακόμα για 5 λεπτά.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
Ποτέ δεν βάζουμε νερό στο ταψί. Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο.
Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 6 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια.
Αναποδογυρίζουμε
τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάνε στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι
σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας,
το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Μυστικά για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο
Τα
φρούτα πρέπει να είναι γερά, ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα ή μαύρα
στίγματα στην επιφάνεια τους. Αφού τα πλύνουμε αφαιρούμε τη φλούδα.
Στη
μαρμελάδα ροδάκινο, δεν βάζουμε κανένα αρωματικό γιατί θέλουμε να
κρατήσουμε μόνο τα θεϊκά αρώματα του ροδάκινου.
Τα
ώριμα φρούτα δίνουν στην μαρμελάδα το έντονο άρωμα μα και το χρώμα του
φρούτου. Τα λιγότερο ώριμα φρούτα της δίνουν την υφή και την πυκνότητα.
Νερό
δεν βάζουμε ποτέ σε μια μαρμελάδα που γίνεται από ζουμερά φρούτα. Το
ίδιο το φρούτο έχει αρκετή υγρασία ώστε να βράσει και να δέσει.
Μπορείτε να κάνετε μίξη ροδάκινου, γιαρμά και νεκταρινιού αν δεν έχετε όλα τα ροδάκινα. Θα γίνει τέλεια.
Συνταγή της Αργυρώς με παραλλαγές.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Υπέροχο πεντανόστιμο αφράτο γλυκό -μπουκιά και συχώριο! Γιατί όσοι το έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά δεν το ξεχνούν ποτέ ! Απλά μοναδικό !
Δείτε μια ακόμα συνταγή για πολίτικο θεσσαλονίκης
Υλικά:
Για την βάση:
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 80 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλάκι μπέικιν
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 160 ml σπορέλαιο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 3 αυγά
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Μια πρέζα μαχλέπι
- Μια πρέζα μαστίχα τριμμένη
Για το σιρόπι:
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ (ή νισεστές)
- 1 βανίλια
Για το πασπάλισμα:
- Κανέλα τριμμένη
- Καστανή ζάχαρη
Φτιάχνουμε την βάση:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις .
Χτυπάμε σε γουδί την μαστίχα με μια κουταλιά από την ζάχαρη, να γίνει σκόνη.
Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και την μαστίχα.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ, στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Το αποσύρουμε από τον φούρνο.Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού.Κάνουμε τρυπίτσες την επιφάνεια του γλυκού μας και το περιχύνουμε προσεκτικά με το καυτό σιρόπι.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Βάζουμε σε μπολ το κορν φλάουρ μαζί με 5-6 κουταλιές από το γάλα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και μόλις κάψει ρίχνουμε το κορν φλάουρ και την βανίλια και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να μισοκρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στην σιροπιασμένη βάση, στρώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με όση κανέλα μας αρέσει.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με μπόλικη καστανή ζάχαρη και τοποθετούμε το γλυκό για 2-3 λεπτά κάτω από το γκριλ του φούρνου, μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να δροσίσει λίγο και σερβίρουμε.Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Εύκολα αυτά τα cupcakes σοκολάτας γίνονται γρήγορα αφού δεν χρειάζονται μίξερ ! Απόλυτα σοκολατένια με κακάο και γάλα συνταγή για παιδιά!
Δείτε επίσης : Ιδέες για πάρτυ γλυκά - Ιδέες για πάρτυ αλμυρά
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 4 κ.σ ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι κακάο
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/1 κ.γ αλάτι
Για την σαντιγί
υλικά
- 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Χρωματιστή τρούφα
- καραμελάκια φασολάκια
Οδηγίες
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ρίχνοντας και 2-3 σταγόνες χρώμα για να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε. Με ένα κορνε διακοσμούμε τα κεκάκια μας . Στολίζουμε με διακοσμητική τρούφα και φασολάκια .
-
Για τα cupcakes
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά το νερό το γάλα και το λάδι.
- Σε ένα άλλο μπολ όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά. και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Με ένα κουτάλι παγωτού τοποθετούμε ισόποσο μείγμα σε φόρμα ή φαρμάκια για cupcakes
- Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά.
Κέρασμα σε παιδάκια σε γιορτή της κόρης μου η ίδια συνταγή με σοκολάτα από πάνω και m&ms σερβιρισμένα σε ποτηράκια με καραμελίτσες και μέσα στα ποτηράκια!
Γευστικό, καλοκαιρινό , αφράτο, ζουμερό #κέικ με πλούσιο το άρωμα και την γεύση του #ροδάκινου! Απλό και εύκολο η γεύση του σε απογειώνει! Αυτή η #ροδακινόπιτα πραγματικά θα εκπλήξει.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ
Υλικά
Για το εύκολο #κέικ με #ροδάκινα θα χρειαστούμε :
Για την βάση
3 μεσαία νεκταρίνια κομμένα σε φέτες
70 γραμμάρια Βιτάμ
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το κέικ
215 ml λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
240 ml γάλα φρέσκο
300 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά μεσαία
1 φαρίνα Γιώτης κόκκινη 500 γραμμαρίων
1 πρέζα κανέλα
2 βανίλιες
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την ζάχαρη .
Σε μια αντικολητική φόρμα για κέικ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με
την ζάχαρη και από πάνω τοποθετούμε τα νεκταρίνια κομμένα σε φέτες. Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ χτυπώντας αυγά με ζάχαρη μαζί μέχρι να
αφρατέψει το μείγμα . Ρίχνουμε το λάδι , το γάλα την κανέλα το ξύσμα και
σταδιακά το αλεύρι.
Πάνω από τα νεκταρίνια ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ .
Τοποθετούμε αν θέλουμε (μπορούμε και να το παραλείψουμε ) λεπτές φέτες ροδάκινου και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αέρα 160 βαθμούς για 1 ώρα. Αφού ροδίσει το
κέικ κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας και βγάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει
και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει με άχνη!
Ενναλακτικά αν δεν έχουμε φόρμα με σχέδιο φτιάχνουμε το κέικ σε ταψάκι 26 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα.
Ετοιμάζουμε το κέικ όπως περιγράφεται παραπάνω , ψήνουμε και κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Μόλις κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Γλυκάκι σε 5 λεπτά πραγματικά! Με σαβαγιάρ ζαχαρούχο και μόρφατ! Γρήγορο γλυκό πεντανόστιμο και εύκολο!
Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
-1 φλιτζάνι νερό
-2 κ.σ ζάχαρη
-2 κ.σ κακάο (κοσκινίζω )
-1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ
-1 βανίλια
Για την κρέμα
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-1 κουτάκι Mόρφατ (στο ψυγείο )
-4 -5 κ.σ Μερέντα
-ξύσμα σοκολάτας Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό μαζί με ζάχαρη να ζεσταίνεται μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
μετά το κακάο, κονιάκ, την βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με μίξερ το Μόρφατ να αφρατέψει, και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, παίρνουμε το 1/3 του μείγματος και το αφήνουμε στη άκρη.
Στο
υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά, να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
Σε ένα τετράγωνο ταψί, κάνουμε μια στρώση
με τριμμένη σοκολάτα και τοποθετούμε τα σαβαγιαρ αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα κακάο.
Απλώνουμε την μισή κρέμα (με μερέντα ) καλά πάνω
στα μπισκότα, στρώνουμε σαβαγιαρ, (βουτάμε στο σιρόπι )και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα
μερέντα
Τέλος απλώνουμε από πάνω την σαντιγί που κρατήσαμε στην άκρη,
απλώνουμε καλά με προσοχή και διακοσμούμε ξύσμα σοκολάτας ή κάνουμε γραμμές με Μερέντα.
Καλή απόλαυση!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Labrini Brakai για την υπέροχη συνταγή φώτο και εκτέλεση.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ατομικά ποτηράκια ιδανικά για κέρασμα! Φτιάχνονται εύκολα και είναι πεντανόστιμα αφού η Μερέντα απογειώνει την γεύση τους!
Υλικά
- Μπισκότα σοκολάτας τύπου ορεο
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή σοκολάτας
- 600 ml γάλα για την κρέμα
- 3 κ.σ ζάχαρη για την κρέμα
- 1 Μόρφατ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3-4 κ.σ Μερέντα
Οδηγίες
- Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Στον πάτο κάθε ποτηριού βάζουμε από ένα μπισκότο χωρισμένο στα δύο (αυτό με την κρέμα).
- Τοποθετούμε ισομερώς την κρέμα στα ποτηράκια.
- Αφήνουμε ν κρυώσουν τοποθετώντας στο ψυγείο!
- Χτυπάμε το Μόρφατ σε σαντιγί με την ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε και την Μερέντα.
- Με ένα κορνε η με κουτάλι τοποθετούμε την σαντιγί στα ποτηράκια. Διακοσμούμε με το άλλο μισό μπισκότο που κρατήσαμε!
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Νόστιμα παξιμαδάκια με γεύση μήλο! Ξεχωριστά και ιδιαίτερα ! Για πρωινό , για το καφεδάκι μας για όλες τις ώρες!
Υλικά
120 ml ελαιόλαδο
110 γρaμμάριαζάχαρη
120 ml χυμό μήλο του εμπορίου
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
150 γραμμάρια σουσάμι για γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι βάζω το χυμό μήλο και ρίχνω μέσα τη σόδα ανακατεύω καλά και το βάζω μέσα στη ζάχαρη και το ελαιόλαδο ανακατεύω όλα τα υλικά βάζω το αλεύρι σταδιακά ! Φτιάχνω ζύμη και τη αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο !
Μετά τη μισή ώρα φτιάχνω 4 φραντζολάκια, βάζω σουσάμι παντού και ψήνω για 30-35 λεπτά στους 180! Τα βγάζω να κρυώσουν και τα κόβω σε κομματάκια 1 /1,5 εκ.
Τα απλώνω γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί ψήνω στους 160 και αέρα για 20 λεπτά, μετά τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως γιατί μπορεί να είναι ακόμα μαλακά ! Τα βάζουμε σε ένα τάπερ.
Ευχαριστούμε πολύ την Mariana Atina για την υπέροχη συνταγή φώτο και εκτέλεση!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram