Μαρμελάδα εποχής τώρα που τα βερίκοκα είναι στα φόρτε τους! Εύκολη παρασκευή με λίγα υλικά και χωρίς πολύ ζάχαρη. Δοκιμάστε την θα σας ξετρελάνει!
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα ροδάκινο / Μαρμελάδα καρότο / Μαρμελάδα με σύκα
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα ροδάκινο / Μαρμελάδα καρότο / Μαρμελάδα με σύκα
Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μαρμελάδες
Για την #μαρμελάδα #βερίκοκο θα χρειαστούμε :
Υλικά
Υλικά
2 κιλά βερίκοκα κομμένα στην μέση
500 γραμμάρια ζάχαρη (αν θέλετε πιο γλυκιά ένα κιλό, εγώ την θέλω γλυκόξινη)
Χυμό ενός λεμονιού
Μισό ποτηράκι του κρασιού νερό
Οδηγίες
Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια (τα αφήνουνε στην άκρηγια άλλη παρασκευή όπως λικέρ βερίκοκο) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.
Σε μεσαία θερμοκρασια αφήνουμε να παρουν μια βραση και να διαλυθει η ζαχαρη. Βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας περίπου τρία τέταρτα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της ,και στέκεται στην πίσω ράχη ενός κουταλιού, ή σπάτουλα.
Μην ξεχνάτε πως όσο κρυώνει σφίγγει.
Μπορείτε να κάνετε και το κολπάκι με το πιάτο.
Τοποθετούμε ένα πιάτο μικρό στο ψυγείο η στην κατάψυξη για λίγο να κρυώσει.
Ρίχνουμε λιγο μαρμελάδα και στην μέση της χαρασουμε την μαρμελάδα με ένα μαχαίρι. Αν η μαρμελάδα δεν επανέρχεται είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε να έχει κομμάτια φρούτου πολτοποιούμε τα βερίκοκα με το εργαλείο του πουρέ πατάτας. Αν πάλι δεν θέλουμε κομμάτια φρούτου στην μαρμελάδα μας την πολτοποιούμε με το mini pimer .
Την βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα γεμίζουμε καλά τα βάζα όσο είναι καυτή η μαρμελάδα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!
0 comments