Κουλούρια φούρνου γεμιστά ! | Aspas_recipes

Κουλούρια φούρνου γεμιστά !

efkola-tyropitakia-foyrnoy

 Τυροπιπεροπιτάκια ή σκέτα τυροπιτάκια ή πιτακια με μπείκον και μοτσαρέλα! Ένα πολύ εύχρηστο ελαστικό ζυμαράκι με πολλές επιλογές για γέμιση ! Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. 

Δείτε περισσότερες συνταγές για Πίτες-τυροπιτάκια 

efkola-tyropitakia-foyrnoy2

Για τα εύκολα #τυροπιτάκια #φούρνου θα χρειαστούμε :

Υλικά 

450 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 3 κούπες αλεύρι )

1 φακελάκια ξερή μαγιά 7-9 γρ 

1/2  νεροπότηρο νερό χλιαρό (100 ml)

1/2  νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό (100 ml)

1/2  νεροπότηρο ηλιέλαιο η ελαιόλαδο (100 ml)

1,5 κουταλάκι γλυκού αλάτι

2  κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
 
για την επάλειψη 

κρόκος αυγού με γάλα και σουσάμι 

[* Όπου κούπα -κούπα 240 ml]
[* Νεροπoτηρο 200 ml ]

efkola-tyropitakia-foyrnoy3

Γέμιση 1

400 γρ. τυρί φέτα 

2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

λίγο πιπέρι

efkola-tyropitakia-foyrnoy4 efkola-tyropitakia-foyrnoy5

Γέμιση 2 

50 γρ καπνιστό μπέικον

100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 

λίγο αλάτι
efkola-tyropitakia-foyrnoy6 efkola-tyropitakia-foyrnoy7

Γέμιση 3

3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες έτοιμες από βάζο ψιλοκομμένες 

100 γρ ανθότυρο

100 γρ μοτσαρέλλα τριμμένη 

2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα γιαούρτι στραγγιστό 

λίγο αλάτι 

efkola-tyropitakia-foyrnoy8 efkola-tyropitakia-foyrnoy9
Οδηγίες

Για τη ζύμη: 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. 

Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. 

efkola-tyropitakia-foyrnoy10

Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: 
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τo πιπέρι και τέλος το χτυπημένο αυγό και ανακατεύετε. 

efkola-tyropitakia-foyrnoy11

Γέμιση 2 και γέμιση 3 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ .

efkola-tyropitakia-foyrnoy12

Για τα κουλούρια 

1)Ανοίγετε μακρόστενο φύλο στον πάγκο σας , κόβετε στην μέση  και  βάζετε την γέμιση της επιλογή σας.

efkola-tyropitakia-foyrnoy13

Τυλίγετε την λωρίδα σε ρολό κλείνοντας πολύ καλά τις άκρες .

efkola-tyropitakia-foyrnoy14
 
Δίνετε σχήμα κουλουριού ενώνοντας τις 2 άκριες ή στριφογυρίστε την ζύμη για να δώσετε σχήμα σαλιγκαριού .
efkola-tyropitakia-foyrnoy15

Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα .

Επίσης μπορείτε να : 

2)Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε μικρό φύλλο, βάζετε στη μέση  μια κουταλιά γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα . Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε μισοφέγγαρα.

efkola-tyropitakia-foyrnoy16 efkola-tyropitakia-foyrnoy17

Τα ψήνετε στους 180  βαθμούς για περίπου 40 λεπτά στον αέρα. 

efkola-tyropitakia-foyrnoy18 efkola-tyropitakia-foyrnoy19

Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. 

Διατηρούνται αρκετές ήμερες.

efkola-tyropitakia-foyrnoy20

Καλή Επιτυχία!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments