Τυροπιτάκια με ελαιόλαδο και μαγιά φανταστικά!

tyropitakia-me-ladi
 
Ίσως από τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια που διατηρούνται μαλακά και φρέσκα για μέρες!


Για τα τυροπιτάκια με ελαιόλαδο θα χρειαστούμε :

Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.


spitika-tyropitakia

 Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.


tyropitakia-kroyasanakia
 
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε φλιτζάνα χτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
Καλή επιτυχία!


afrata-gemista-kroyasanakia

πηγή https://www.facebook.com/p.athanasios.tsompanides


Καλή επιτυχία!!!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

 για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


Άσπα

Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες ! facebook instagram pinterest

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη
"
"