Το καλύτερο πολίτικο θεσσαλονίκης! | Aspas_recipes

Το καλύτερο πολίτικο θεσσαλονίκης!

politiko-glyko-siropiasto

Η Θεσσαλονίκη μας φημίζεται για τα πολύ ωραία της! Για κτίρια για περιοχές για φαγητό διασκέδαση ποτό! Τι να πρωτοπούμε για τα Λαδάδικα? Τον πύργο του ΟΤΕ? τα τσουρέκια Τερκενλή? τα τρίγωνα πανοράματος? Εμείς σήμερα εδώ θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο και λαχταριστό γλυκό! Το Πολίτικο Θεσσαλονίκης!!

Για τη βάση

300 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. μπέιιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

250 γρ. γάλα

1/2 κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη

1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι, σε σκόνη

Για το σιρόπι

350 γρ. νερό

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ κανέλα


Για την κρέμα

500 γρ. γάλα

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 κρόκους, από μέτρια αβγά

50 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. βούτυρο

200 γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα

κανέλα, σε σκόνη

politiko-glyko-siropiasto2

Για τη βάση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το γάλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

politiko-glyko-siropiasto3politiko-glyko-siropiasto4

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 32x25 εκ. και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

politiko-glyko-siropiasto5politiko-glyko-siropiasto6

 Για το σιρόπι
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη.

Περιχύνουμε με μία κουτάλα το καυτό σιρόπι πάνω στην κρύα βάση.

politiko-glyko-siropiasto7politiko-glyko-siropiasto8
 
Για την κρέμα
     

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. από το γάλα, τη μισή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να ανακατέψουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύομε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα το μεταφέρουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.

Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

Αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να κρυώσει καλά.

politiko-glyko-siropiasto5

Για τη σύνθεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα πατισερί και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να αφρατέψει καλά.    Βάζουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχουμε μία αφράτη κρέμα. Βάζουμε πάνω από τη βάση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα .
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

politiko-glyko-siropiasto8

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments