Σπιτική κομπόστα ροδάκινο μοναδική! | Aspas_recipes

Σπιτική κομπόστα ροδάκινο μοναδική!

spitikh-komposta-rodakino
 
Τι καλύτερο τώρα το καλοκαίρι από μια σπιτική κομπόστα! Σερβίρεται σαν ελαφρύ γλύκισμα μετά από ένα γεύμα όπως επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά γλυκά που απαιτούν κομπόστα ροδάκινο!

Υλικά

3 κιλά ροδάκινα

500 γραμμάρια  ζάχαρη

1 λεμόνι

1,5 λίτρο νερό

Τα ροδάκινα πρέπει να είναι ώριμα και σφιχτά.

(Εγώ παίρνω γιαρμάδες, είναι πολύ γευστικά, μυρωδάτα και γίνονται πολύ τραγανά, αν και άλλοι συνιστούν συμπίρινα, αλλά δεν είναι τόσο γευστικά).

rodakina-gia-kompostavima-vima-komposta

Οδηγίες
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά, από την στιγμή του βρασμού.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στην μέση.
Ρίχνουμε τα ροδάκινα και τον χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα με το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.( Μην τα βράζετε παραπάνω, γιατί δεν θα γίνουν τραγανά).

Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα ζεστά ροδάκινα και τα μοιράζουμε στα βάζα με τρόπο ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Κατόπιν γεμίζουμε τα βάζα με το ζεστό σιρόπι, έτσι ώστε να καλύπτονται καλά τα ροδάκινα. Σφραγίζουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
komposta-rodakino

Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως και τα φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Από την στιγμή που θα ανοίξουμε το βάζο με την κομπόστα, μετά το φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments