Κέικ Panettone! | Aspas_recipes

Κέικ Panettone!

 Panettone-cake
 
Αφράτο λαχταριστό panettone  σε φόρμα του κέικ. Με άρωμα, βανίλιας και πορτοκαλιού αυτό το panettone -cake είναι πολύ νόστιμο και λαχταριστό. Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας και θα ξετρελαθείτε.


panettone-cake1

panettone-cake2

Για το panettone-cake θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα- ταψάκι 28 εκατοστών 

400 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου  Γεωργίου 

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

170 γραμμάρια ζάχαρη + 1 κουταλάκι του γλυκού 

8 γραμμάρια ξηρή μαγιά

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

165 ml γάλα ζεστό 

100 γραμμάρια βούτυρο πολύ μαλακό

6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 


Ακόμα 

80 γραμμάρια σταφίδες

100 γραμμάρια ζαχαρωτά φρούτα πορτοκάλια-βερίκοκα ή αλλιώς κόντιτα

2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2  πορτοκάλια

Ξύσμα 1 λεμονιού 

2 βανίλιες

panettone-cake5

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το ζεστό γάλα, την μαγιά και το 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ή μαγιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10-15 λεπτά.

panettone-keik6

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τις σταφίδες με τα ζαχαρωτά φρούτα και τις 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού , ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 2 άλευρα αι αφήνουμε στην  άκρη . Αφαιρούμε 1 κουταλιά της σούπας από το αλεύρι σε ένα πιατάκι.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, και 30 γραμμάρια αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθιύν τα υλικά.

panettone-keik7

Προσθέτουμε 100 γραμμάρια αλεύρι ακόμα και το μαλακό βούτυρο.

Χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι λεία.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά. Μόλις ενσωματωθεί το ένα αυγό στην ζύμη προσθέτουμε το επόμενο .

Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Η ζύμη μας μοιάζει σαν πηχτό κουρκούτι και κολλάει πάρα πολύ.

Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

panettone-keik8

Πασπαλίζουμε  στις σταφίδες και  τα ζαχαρωτά φρούτα  την 1 κουταλιά αλεύρι που κρατήσαμε πιο πάνω.

panettone-keik9

Ρίχνουμε τα φρούτα μας στην ζύμη μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε  στο μείγμα ανακατεύοντας το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.

panettone-keik10

Αλείφουμε με βούτυρο μια αντικολλητική φόρμα για κέικ 26-28 εκατοστών. Αν δεν έχετε τόσο μεγάλη φόρμα αλείφτε με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψάκι , καλύψτε  ένα ποτήρι νερού με μεμβράνη και τοποθετήστε στο κέντρο του.( το ποτήρι δεν σπάει στον φούρνο).

Ρίχνουμε κουταλιές ζύμης στην φόρμα μας ή στο ταψάκι μας. Στρώνουμε την επιφάνεια του κέικ μας με ένα κουτάλι.

panettone-keik11

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 1,30 -2 ώρες ανάλογα την θερμοκρασία του σπιτιού μας.

panettone-keik12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

panettone-keik13

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρούμε από την φόρμα μας.

panettone-keik14

Τοποθετούμε σε σχάρα αφήνοντας το να κρυώσει τελείως.

panettone-keik15

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ,με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε .

panettone-cake16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

panettone-cake17

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments