Νηστίσιμα τρουφάκια με φρυγανιά !

troufakia-syntagi

Πεντανόστιμα τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα! Με απλά και οικονομικά υλικά !

Δείτε  και άλλες νηστίσιμες συνταγές 

Κουλουράκια κρασάτα  / Μαλεμπί   /  Χαλβάς φούρνου  / Άσπρος χαλβάς με ινδοκάρυδο  /

Χαλβάς φαρσάλων   / Κέικ νηστίσιμο με κομπόστα ροδάκινο   / κουλουράκια πορτοκαλιού 

Για τα  εύκολα νηστίσιμα τρουφάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι κακάο

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) + μπισκότα νηστίσιμα εμπορίου (digestive ή gran cereale)

1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι 

1 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

τρούφα για επικάλυψη , μονόχρωμη ή πολύχρωμη

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν πάρει βράση , αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε μέσα στο σιρόπι το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε τη φρυγανιά και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ζύμη που στέκεται όμορφα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει λίγο για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.

Αφού σφίξει πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.

Βάζουμε σε καραμελόχαρτα και διατηρούμε στο ψυγείο


Ευχαριστώ  πολύ την   dimitra savvas zafeiopouou για την συνταγή

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments