Κουλουράκια με κρασί και σουσάμι ! | Aspas_recipes

Κουλουράκια με κρασί και σουσάμι !

koulourakia-me-krasi

Τραγανά κουλουράκια με κρασί, ελαιόλαδο και σουσάμι από τα πιο γνωστά του νησιού, χωριάτικα και τέλεια.  Δείτε ακόμα    Κουλουράκια με πορτοκάλι και ελαιόλαδο   /Κρητικά παξιμαδάκια λαδιού   / Λαδοκούλουρα

koulourakia-me-krasi2

Υλικά
240 ml ελαιόλαδο 

290 ml λευκό κρασί 

250 γρ ζάχαρη

½ κγ μαγειρική σόδα

½ κγ κανέλα σκόνη

¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη

½ κγ μπέικιν παουντερ

750- 800 γραμμάρια περίπου  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γρ σουσάμι

koulourakia-me-krasi3

Οδηγίες 

Βάζουμε  ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή ένταση στην εστία και ρίχνουμε το σουσάμι. 

Ανακατεύουμε διαρκώς για να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, να αρχίσει να μυρίζει και το βγάζουμε από την εστία.

koulourakia-me-krasi4

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε δόσεις ανακατεύοντας την να διαλυθεί με το σύρμα. 
Βάζουμε πάνω από το μπολ το ποτήρι με το κρασί και μέσα του διαλύω τη σόδα, να αφρίσει προσθέτοντας την κι αυτή στο μείγμα.

Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το καβουρδισμένο σουσάμι ανακατεύοντας τα καλά.

koulourakia-me-krasi6

Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και τα βάζουμε στο μπολ σε δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. 

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστεριού χοντρή η σε ειδικό κορνέ για μπισκότα. 

Δημιουργούμε κορδόνια μήκους 10 εκ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.

koulourakia-me-krasi7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά. 

Όταν η βάση τους πάρει καστανό χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω στο ταψί. 

koulourakia-me-krasi8

Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

koulourakia-me-krasi9

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

koulourakia-me-krasi10

 

0 comments