Η πιο κλασική και αγαπημένη μαρμελάδα όλων η μαρμελάδα βερίκοκο. Ταιριάζει θαυμάσια σε ψωμάκι, γιαουρτάκι ,σε κέικ και φυσικά για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας Πάστα Φλώρα!
Ακόμα μπορούμε να την βάλουμε σαν γέμιση σε πτι-φουρ και σαν επικάλυψη για να γλασάρουμε φρούτα σε τούρτες.
Συνταγές για ακόμα περισσότερες μαρμελάδες
Για την μαρμελάδα βερίκοκο θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα καθαρό βάρος
300-500 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε )
χυμό 1 λεμονιού
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
Οδηγίες
Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα βερίκοκο διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα και χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε σχολαστικά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο για να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιροπάκι. Τα κουκούτσια δεν τα πετάμε. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα όταν θα βράσουμε την μαρμελάδα τυλίγοντας τα με ένα τούλι.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά . Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ξαφρίζουμε την επιφάνεια της μαρμελάδας όταν αυτό είναι απαραίτητο.
Καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν αφήνει στρώμα στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού και στέκεται. Μην ξεχνάτε πως όσο κρυώνει η μαρμελάδα σφίγγει.
Λίγο πριν το τέλος του βρασμού ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Αποθηκευτούμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε ερμητικά τα καπάκια και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα .
Μόλις κρυώσει τελείως η μαρμελάδα αποθηκεύουμε τα βάζα στο ντουλάπι.
Αν ανοίξουμε το βάζο μαρμελάδας διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία!!!!
0 comments