Μαρμελάδα μήλου με κανέλα!!!! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα!!!!

marmelada-mhlo-kanela

Σπιτική μαρμελάδα μήλο, ιδανική για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί, αλλά και για φανταστική πάστα φλώρα.

Δείτε ακόμα  Μαρμελάδα κυδώνι   / Μαρμελάδα φράουλα  /  Μαρμελάδα Σύκο  / Μαρμελάδα ροδάκινο    /  Μαρμελάδα καρότο  Μαρμελάδα με βανίλιες

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μήλα

700 γρ ζάχαρη 

1/2 λεμόνι (χυμός) + 1/2 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες

Για τη μαρμελάδα μήλο, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα βάζουμε σε νερό και στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε όλα.

marmelada-nhloy

Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί.

marmelada-mhloy-kai-kanelas

Τα μυστικά της αποστείρωσης των βάζων:

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζουμε.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία πετσέτα. Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο. Τον ανάβουμε στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια. Τα γυρνάμε ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες. Όταν ανοίξουμε µία μαρμελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments