Νηστίσιμα κρητικά λαδερά κουλουράκια αφρός!

nhstisima-koulourakia-ladiou

Εύκολη συνταγή για αυτά τα  κρητικά λαδερά κουλουράκια! Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!


koulourakia-ladiou-krhtika

Υλικά

3 φλιτζάνια λάδι 

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 μπέικιν

1 κουταλάκι σόδα

λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο
 
1/2 φλιτζάνι ρακή

αμύγδαλα χοντροσπασμένα (προαιρετικά)

αλεύρι όσο πάρει περίπου  1 κιλό 

(Μετράμε με φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας σε νερό 170 ml .-όλα τα υλικά με την ίδια φλιτζάνα)

Επικάλυψη 

Σουσάμι καβουρντισμένο + λίγο ζάχαρη

nhstisima-koyloyrakia

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. 

Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε καλά (προσοχή αφρίζει και χύνεται) και το βάζουμε στο μπολ με τε το λάδι.

Ρίχνουμε την κανέλα ,το γαρύφαλλο και την ρακή . Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 

Δεν θέλουν  πολύ ζύμωμα τόσο όσο  να αποροφηθεί όλο το αλεύρι.

koyloyrakia-ladioy-nhstisima

Πλένουμε το σουσάμι μας μέσα σε ένα τούλι. Στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγη ζάχαρη και την   ανακατεύουμε με το σουσάμι. Δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια και τα περνάμε από την σουσαμοζάχαρη (με την ζάχαρη το σουσάμι κολλάει και δεν φεύγει).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 αντιστάσεις  για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments