Νηστίσιμα κρητικά λαδερά κουλουράκια αφρός! | Aspas_recipes

Νηστίσιμα κρητικά λαδερά κουλουράκια αφρός!

nhstisima-koulourakia-ladiou

Εύκολη συνταγή για αυτά τα  κρητικά λαδερά κουλουράκια! Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας!



koulourakia-ladiou-krhtika2

Υλικά

490 ml λάδι  (3 φλιτζάνια λάδι )

330 γραμμάρια ζάχαρη (2 φλιτζάνια ζάχαρη)

175 ml χυμό πορτοκαλιού (1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού)

1 φακελάκι μπέικιν 20 γραμμαρίων 

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κανέλλα

1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 
 
60 ml ρακή (1/2 φλιτζάνι ρακή)

80 γραμμάρια καβουρντισμένο σουσάμι 

50 γραμμάρια καρύδια (προσιρετικά )

900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

(Μετράμε με φλιτζάνι τσαγιού χωρητικότητας σε νερό 170 ml .-όλα τα υλικά με την ίδια φλιτζάνα)

Επικάλυψη 

100 γραμμάρια σουσάμι + λίγο ζάχαρη

koulourakia-ladiou-krhtika3

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. 

Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα ανακατεύουμε καλά (προσοχή αφρίζει και χύνεται) και το βάζουμε στο μπολ με τε το λάδι.

Ρίχνουμε την κανέλα ,το γαρύφαλλο και την ρακή . Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 

Δεν θέλουν  πολύ ζύμωμα τόσο όσο  να αποροφηθεί όλο το αλεύρι.

nhstisima-koulourakia-ladiou4

Πλένουμε το σουσάμι μας μέσα σε ένα τούλι. Στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγη ζάχαρη και την   ανακατεύουμε με το σουσάμι. Δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια και τα περνάμε από την σουσαμοζάχαρη (με την ζάχαρη το σουσάμι κολλάει και δεν φεύγει).

nhstisima-koulourakia-ladiou5

nhstisima-koulourakia-ladiou6

nhstisima-koulourakia-ladiou7

nhstisima-koulourakia-ladiou8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 αντιστάσεις  για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments