Χαλβάς Φαρσάλων ο διάσημος !(Σαπουνέ χαλβά) | Aspas_recipes

Χαλβάς Φαρσάλων ο διάσημος !(Σαπουνέ χαλβά)

xalvas-farsalon

Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό γλυκάκι για τις μέρες της Σαρακοστής αλλά και καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου!
 
Κατά την περίοδο της νηστείας μπορείτε να πάρετε ιδέες για περισσότερα Νηστίσιμα Γλυκά
Για τον #χαλβα #Φαρσάλων θα χρειαστούμε :

Υλικά

135 ml ελαιόλαδο ή  σπορέλαιο ή ηλιέλαιο

220 γραμμάρια  νισεστέ
 
600 γραμμάρια  ζάχαρη

830 ml  νερό

xalvas-farsalon2

Ακόμα

130 γραμμάρια   ζάχαρη για την καραμέλα

70 γραμμάρια  ζάχαρη για την επικάλυψη

150 γραμμάρια  αμύγδαλα καβουρντισμένα 

xalvas-farsalon3

Οδηγίες

Ψήνω τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά ή στο τηγάνι.

xalvas-farsalon4

Σε ένα μπολ βάζω τα 4 πρώτα υλικά και τα περνάω από την σήτα για να μην έχει το μείγμα σβόλους.

xalvas-farsalon5

Ρίχνω στην κατσαρόλα την  ζάχαρη (130 γραμ.) έως ότου γίνει ξανθή καραμέλα.

xalvas-farsalon6

Όσο πιο πολύ σκουραίνει η καραμέλα τόσο πιο σκούρος θα γίνει και ο χαλβάς! Βεβαία όσο πιο πολύ μαυρίζει η καραμέλα υπάρχει και κίνδυνος να σας καεί και να πικρίσει. Για αυτό αν δεν είστε γνώστες της ζαχαροπλαστικής  αφήστε την καραμέλα απλά να πάρει ένα ξανθό χρώμα .

Καραμέλα με ανοικτό χρώμα 
xalvas-farsalon7

Εδώ ο χαλβάς με σκούρη καραμέλα 
 xalvas-farsalon8

Ρίχνω στην κατσαρόλα και το υγρό μείγμα. Στην αρχή επειδή το μείγμα μας είναι κρύο θα κρυσταλλώσει την καραμέλα αλλά μην σας ανησυχεί αυτό συνεχίζοντας το ανακάτεμα η καραμέλα θα λιώσει και το μείγμα θα σφίξει.

xalvas-farsalon9

Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Στρώνουμε σε ταψάκι τον χαλβά . 

xalvas-farsalon10

Πασπαλίζουμε  από πάνω τα 70 γραμμάρια ζάχαρης 

xalvas-farsalon11

Βάζουμε στο grill για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
xalvas-farsalon12

Tips

Χωρίζουμε το μείγμα αν θέλουμε σε δύο μικρότερα ταψάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Τοποθετούμε στο grill να κάνει κρούστα ή ζάχαρη και μόλις έχετε ετοιμάσει ένα από τα πιο νόστιμα νηστίσιμα γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε σαν δώρο σε μια φιλική επίσκεψη.

xalvas-farsalon13 xalvas-farsalon14 

Χωρίς ζάχαρη και μετά το καραμέλωμα της ζάχαρης στο grill

xalvas-farsalon15   xalvas-farsalon16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

xalvas-farsalon17

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση !

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments