Αφράτο , ζουμερό σοκολατένιο κέικ , χωρίς προσθήκη βουτύρου, αυγών, και ζάχαρης ! Εύκολο με απλά υλικά , #νηστίσιμο κέικ. Ελαφρύ και υγιεινό !Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας !
Δείτε ακόμα
Για το σοκολατένιο #νηστίσιμο #κέικ θα χρειαστούμε :
Υλικά για μια φόρμα κέικ 25 εκατοστών
3 Μεγάλες μπανάνες
50 γραμμάρια μέλι
60 ml λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο )
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
50 γραμμάρια κακάο
180 γραμμάρια κόκκινη φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
150 ml χυμό πορτοκαλιού
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το κακάο , το μπέικιν και το αλάτι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη .
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός .
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού , ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας ή την τρούφα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα για κέικ 25 εκατοστών και κατόπιν πασπαλίζουμε με κακάο.
Τινάζουμε το περίσσιο κακάο και ρίχνουμε την ζύμη του κέικ .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας στα 30 περίπου λεπτά και αν χειμάζεται ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα το κέικ.
Μην το παραψήσετε για να μείνει το κέικ ζουμερό και αφράτο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
0 comments