Πεντανόστιμα ταχινοψωμάκια όλο άρωμα και γεύση ! Μπορείτε αντί να σχηματίσετε δέντρο να βάλετε τα ψωμάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα τα ταψί της αρεσκείας σας .
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές
Υλικά για 15 ψωμάκια
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γραμμαρίων
80 ml ελαιόλαδο
200 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
Για την γέμιση
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ή λευκή
200-250 γραμμάρια ταχίνι
Οδηγίες
Για την γέμιση
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε .
Για την ζύμη
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό , το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη και προσθέτουμε την μαγιά .
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός ή με τον γάντζο ,εξάρτημα του μίξερ.
Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι . Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη .
Μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε .
Αφήνουμε στην άκρη την ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 1 ώρα .
Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια ίσου βάρους.
Ζυμώνουμε κάθε μέρος ζύμης σχηματίζοντας 15 στρογγυλά μπαλάκια .
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μικρό μακρόστενο φύλλο , τοποθετούμε μια καλή κουταλιά ταχίνι και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και ρολάρουμε να κλείσει η γέμιση μέσα στο φύλλο . Τσιμπάμε με τα δάχτυλα μας την άκρη της ζύμης για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο .
Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανελοζάχαρη από πάνω .
Ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments