Χαλβάς φούρνου !(Μοναστηριακή συνταγή) | Aspas_recipes

Χαλβάς φούρνου !(Μοναστηριακή συνταγή)

xalvas-fournou
 
Ιδιαίτερη γεύση ο χαλβάς στον φούρνο για τους πολύ απαιτητικούς των γεύσεων. Ένα ελαφρύ νηστίσιμο γλύκισμα.

Δείτε ακόμα   Άσπρος χαλβάς Χαλβάς σοκολάτας   /  Χαλβάς φαρσάλων   /  Χαλβαδοπιτάκια

Χαλβάς με αλεύρι 

xalvas-fournou2

Υλικά

1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 

3 1/2 ποτήρια (το ψιλό) σιμιγδάλι

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο

3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 

2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα

xalvas-fournou3

Για το σιρόπι

 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη

 2 1/2 ποτήρι νερό

 2 πορτοκάλια μόνο την φλούδα τους

 1/2 κουταλιά της σούπας  χυμό λεμονιού

 1 ξυλάκι κανέλα 

xalvas-fournou4

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 .

xalvas-fournou5

Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


xalvas-fournou5



0 comments