Ιδιαίτερη γεύση ο χαλβάς στον φούρνο για τους πολύ απαιτητικούς των γεύσεων. Ένα ελαφρύ νηστίσιμο γλύκισμα.
Δείτε ακόμα Άσπρος χαλβάς / Χαλβάς σοκολάτας / Χαλβάς φαρσάλων / Χαλβαδοπιτάκια
Υλικά
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού3 1/2 ποτήρια (το ψιλό) σιμιγδάλι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
2 1/2 ποτήρι νερό
2 πορτοκάλια μόνο την φλούδα τους
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 .
Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments