Κέικ φρούτων γεμιστό με μαρμελάδα! | Aspas_recipes

Κέικ φρούτων γεμιστό με μαρμελάδα!

keik-me-frouta-kai-marmelada

Ελαφρύ, αφράτο και αρωματικό,  είναι πραγματικά ένα σούπερ γλυκό  που όλοι θα αγαπήσουν.

Δείτε ακόμα:  Κέικ με κρέμα πατισερί  /   Κείκ γεμιστό με κρέμα και γλυκόξινη μαρμελάδα 

/  Κέικ γεμιστό με κρέμα σαν τούρτα

keik-me-frouta-kai-marmelada2

Για το εύκολο #κέικ φρούτων γεμιστό με μαρμελάδα θα χρειαστούμε :

Για τον πουρέ
150 γρ αχλάδια
100 γρ καστανή ζάχαρη
τα βάζουμε μαζί στο μουλτι και τα κάνουμε πουρέ

Για το κέικ χρειαζόμαστε

150 -200 γρ αλεύρι φαρίνα(ανάλογα το αλεύρι)
50 γρ κορν φλάουρ
3 αυγά
50 γρ  λάδι
150 γρ γιαούρτι αγελαδινό
100 γρ καστανή ζάχαρη
+
τον πουρέ παραπάνω
1 κ.γ. αλάτι
keik-me-frouta-kai-marmelada3

Για την γέμιση

Λίγες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (με μαρμελάδα βανίλιας  )

Φέτες αχλαδιού

Διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη

keik-me-frouta-kai-marmelada4

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μούλτι  τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη.(αυτός είναι ο πουρές αχλαδιού )

Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι,  το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πουρέ αχλαδιού και το αλάτι . Ανακατεύουμε . Τέλος προσθέτουμε το κορνφλάουρ και την φαρίνα.

keik-me-frouta-kai-marmelada5 keik-me-frouta-kai-marmelada6

keik-me-frouta-kai-marmelada7

Καλύπτουμε ως την μέση την φόρμα μας με το μείγμα του κέικ. Ρίχνουμε κουταλιές από την αγαπημένη μας μαρμελάδα.

Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Διακοσμούμε με φέτες αχλαδιού
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

keik-me-frouta-kai-marmelada8

Αφήνουμε να κρυώσει  και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

 Μπορείτε να βάλετε τα φρούτα που εσείς αγαπάτε όπως μήλα ροδάκινα κ.λ.π

keik-me-frouta-kai-marmelada9

Συνταγή από cookist.com

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments