Πεντανόστιμη πάστα ταψιού μόνο με 5 υλικά. Εύκολη , δροσερή και οικονομική πάστα ,το ιδανικό γλυκό για γιορτή ή μετά το κυριακάτικο γεύμα.
Δείτε πόσο γρήγορα γίνεται ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πάστα ταψιού
Για την εύκολη #πάστα #ταψιού με #5 #υλικά θα χρειαστούμε :
Υλικά για 12 κομμάτια
1 πακέτο σαβαγιάρ + 5 σαβαγιάρ ακόμα
1 μεγάλη κομπόστα ροδάκινο (850 γραμμαρίων )
1 πακέτο σαντιγί σε σκόνη (περιέχει 2 φακέλους )
400 ml γάλα πλήρες σε λιπαρά
1 γιαούρτι Νουνού 1.5 % στραγγιστό 200 γραμμαρίων
Οδηγίες
Στρώνουμε ένα τσέρκι περιμετρικά με λαδόκολλα . Αν δεν έχουμε τσέρκι χρησιμοποιούμε ταψί διαστάσεων 25χ2ο
Στραγγίζουμε την κομπόστα και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες.
Στο ζουμί της κομπόστας προσθέτουμε 100 ml νερό.
Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο σιρόπι της κομπόστας και τα στρώνουμε στο ταψί .
Χτυπάμε 1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη με 200 ml γάλα παγωμένο από το ψυγείο μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ακόμα λίγο με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στην κρέμα γιαουρτιού τα μισά ροδάκινα κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο σιρόπι της κομπόστας και καλύπτουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τον δεύτερο φάκελο σαντιγί με 200 ml γάλα.
Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σαντιγί πάνω από τα σαβαγιάρ καλύπτοντας καλά όλο το γλυκό.
Τοποθετούμε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε το γλυκό κάνοντας σχέδια.
Διακοσμούμε το γλυκό μας με φέτες ροδάκινο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον .
Κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε.
0 comments