Σάλτσα καραμέλας βήμα βήμα!


 Εύκολα γρήγορα φτιάχνουμε καταπληκτική σάλτσα καραμέλας που πετυχαινει πάντα αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα προσεκτικά. 

Υλικά

1 γάλα λίτρο κατσικίσιο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη ζάχαρη σε μια  μεγάλη  κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

 (Βεβαιωθείτε ότι το υγρό φτάνει μέχρι τρία τέταρτα της κατσαρόλας δεδομένου ότι θα αφρίσει όταν προστεθεί η μαγειρική σόδα.) Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και σπόρους βανίλιας


Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. ΜΗΝ πάρετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα . Βράζει πολύ εύκολα και γρήγορα.


Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε γρήγορα από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαγειρική σόδα στην κατσαρόλα. Το μείγμα θα αφρίσει απλά συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα. 


Τοποθετήστε την κατσαρόλα  πίσω στην κουζίνα  σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συχνά, περίπου κάθε 10 λεπτά ή έτσι. Βεβαιωθείτε ότι το γάλα σιγοβράζει. Ρυθμίστε τη θερμότητα, όπως απαιτείται. 


 Μετά από περίπου μία ώρα και μισή το γάλα πρέπει να αρχίσει να ροδίζει . Αφαιρέστε την κανέλα και τη βανίλια. Σε αυτό το σημείο, θα αρχίσει να πήζει γρήγορα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ανακατεύετε ώστε το γάλα να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.



  Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε σε αεροστεγή δοχεία.
 Το μείγμα θα κρατήσει στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα.


 Χρησιμοποιήστε το τουλπάνι, κορδέλα και ό, τι έχετε στο χέρι για να διακοσμήσετε.
 Χαρίστε το ως ένα σπιτικό δώρο!

 
 
 
  πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .tablespoon.com
 
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

 

 
 

0 comments