Νηστίσιμα διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια με γλυκάνισο και σουσάμι! | Aspas_recipes

Νηστίσιμα διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια με γλυκάνισο και σουσάμι!

nistisima-paximadakia-me-glikaniso

Τραγανά και πολύ αφράτα παξιμαδάκια με άρωμα και γεύση γλυκάνισο. Νηστίσιμα , πολύ εύκολα και οικονομικά διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια θα γίνουν το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι σας ή για το γάλα σας.

Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές 

nistisima-paximadakia-me-glikaniso1

Για τα #νηστίσιμα #παξιμαδάκια με #γλυκάνισο θα χρειαστούμε :

 Υλικά:

200 γραμμάρια ζάχαρη

220 ml  φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

200  ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού  σόδα

15 γραμμάρια γλυκάνισο αποξηραμένο  πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ 

700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

Ακόμα 

Σουσάμι

1-2 κουταλιές ζάχαρη 

nistisima-paximadakia-me-glikaniso2

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη , τον χυμό ,την σόδα και το μπέικιν.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός .

Προσθέτουμε το γλυκάνισο και ανακατεύουμε ξανά.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso3

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε . Έχουμε  μια ζύμη αφράτη . Δεν βάζουμε επιπλέον αλεύρι.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso4

Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη μας  σε 4 ίσα κομμάτια.

Πλένουμε το σουσάμι και το σουρώνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα να φύγει η περιττή υγρασία.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso5

Τοποθετούμε το σουσάμι σε  ένα πιάτο  και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα 2 υλικά.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso6

Παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και δίνουμε σχήμα μπαστουνιού.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso7

Μεταφέρουμε το μπαστούνι στο πιάτο , πατάμε να κολλήσει καλά το σουσάμι πάνω του και τοποθετούμε το σουσαμένιο μπαστούνι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης .

nistisima-paximadakia-me-glikaniso9

nistisima-paximadakia-me-glikaniso10

Χαράζουμε με πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά (τόσο χρόνο χρειάζονται στον δικό μου φούρνο ) μέχρι να φουσκώσουν  και να πάρουν ένα ωραίο  χρυσοκίτρινο χρώμα.

nistisima-paximadakia-me-glikaniso11

Η υφή τους σε αυτό το στάδιο μοιάζει σαν καλοψημένο κέικ (είναι μαλακά αλλά ψημένα μέχρι το κέντρο τους).

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τα αφήνουμε  5 λεπτά να κρυώσουν  (αν κρυώσουν εντελώς δεν θα κόβονται-θα σπάνε ) και κόβουμε πάνω σε ξύλο κοπής (με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού) .

nistisima-paximadakia-me-glikaniso12

Τοποθετούμε τα παξιμαδάκια μας  στο ταψί ξαπλωτά .

nistisima-paximadakia-me-glikaniso13

Τα απλώνουμε  γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει το ταψί) και τα ψήνουμε  στους 170*C στον αέρα για άλλα 20-30  λεπτά (μέχρι να φρυγανιστούν).

nistisima-paximadakia-me-glikaniso14

Διατηρούμε τα παξιμαδάκια μας τραγανά και αφράτα σε μεταλλικό κουτί  με καπάκι για 1 μήνα .

Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ !!!

nistisima-paximadakia-me-glikaniso15

nistisima-paximadakia-me-glikaniso16

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments