Τόσο μαλακά , τραγανά και νόστιμα , δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:
Υλικά
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (Βιτάμ έβαλα εγώ λιωμένο αλλά όχι ζεστό) (1/2 κούπα)
125 γραμμάρια σπορέλαιο ( 1/2 κούπα)
125 γραμμάρια Ζάχαρη ( 1/2 κούπα)
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 3 1/2 κούπες)
15 γραμμάρια Κακάο
( Μετράω με κούπα χωρητικότητας 250 ml)
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο ,αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια, ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Σταδιακά, κοσκινίζοντας, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ,
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος και ζυμώνουμε νa ενσωματωθεί το κακάο στην ζύμη . Τυλίγουμε την κάθε ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Για τα μπισκότα ανεμόμυλοι
Ανοίγουμε τη κάθε ζύμη (λευκή ζύμη και σοκολατένια ζύμη )ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποτηράκι (σφηνάκι ) σχεδιάζουμε τους κύκλους. Παίρνουμε κύκλους εναλλάξ (3 λευκούς +3 κακάο ) και σχεδιάζουμε τον ανεμόμυλο.
Ψήνουμε στους 180 ° C αέρα για περίπου 12 λεπτά.
Follow me on Instagram
Είναι μια πολύ ωραία και υγιεινή σούπα, ευκολοχώνευτη και γρήγορη.
Υλικά:
Νερό, αλατι
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι του καφέ κορκοτό ή ρύζι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο ξερό δυόσμο ή ρίγανη
Οδηγίες
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Έπειτα παίρνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και αφού το αραιώσουμε με λίγο από το ζουμί της σούπας το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Λιώνουμε το βούτυρο, τρίβουμε ξερό δυόσμο και το ρίχνουμε από πάνω.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγη φώτο και εκτέλεση την Βιβι Δρε παυλ
Λαχταριστά #donut φούρνου με ζύμη #brioche! Εύκολα να γίνουν με απλά υλικά και τόσο νόστιμα που εξαφανίζονται στο λεπτό !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για donuts
Για τα #donuts φούρνου θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 150 ml γάλα
- 300 - 350 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το άλλειμα
- Κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
Διακόσμηση
- Κρέμα φουντουκιού
- Μαρμελάδα με βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη
Δείτε εδώ συνταγή για Μπριός με κουβερτούρα γάλακτος
Αφράτα μπριός με σπανάκι και φέτα
brioche (Μπριός)με τυρί κρέμα και μπείκον
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες (κομμάτια 20 γραμμαρίων ) και τυλίγουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε 4 μπαλάκια τα βάζουμε γύρω γύρω και ενώνουμε πιέζοντας προς το κέντρο τις άκρες τους .
Δίνουμε έτσι στα ψωμάκια σχήμα λουλουδιού. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 αέρα (ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας)
Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στο κέντρο μαρμελάδα ή Μερέντα.
Ίσως και να είναι το πιο αφράτο και φουσκωτό ψωμί που έχω φτιάξει πότε! Τα υλικά απλά ! Δοκιμάστε το !
Δείτε περισσότερες συνταγές για Σπιτικά Ψωμιά
Για το πολύ αφράτο ψωμάκι θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 460 γρ νερό χλιαρό
- 20 γρ γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 14 γρ αλάτι
- 620 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη . Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και όλο μαζί στο μείγμα της μαγιάς -νερού . Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας αλλά η ζύμη κολλάει αρκετά - πολύ στα χέρια. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ.
Αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι στον πάγκο και ζυμώνουμε την ζύμη. (η ζύμη κολλάει πολύ) Χτυπάμε (κυριολεκτικά) το ζυμάρι μας πάνω στον πάγκο σας αρκετές φορές.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια.
Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο διπλώνουμε την ζύμη αρκετές φορές δίνοντας τελικά σχήμα φρατζόλας.
Με ένα μαχαίρι ή ξυραφάκι κάνουμε 3 βαθιά κοψίματα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψεκάζουμε με νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς αντιστάσεις κάτω σχάρα για 15 λεπτά και 30 ώρα στους 200 βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Τρίγωνα τηγανιτά πιτάκια γλυκά ή αλμυρά! Ίδια ζύμη με 2 ξεχωριστές γεύσεις ! Αλμυρά θυμίζουν πιροσκί, γλυκά θυμίζουν σφολιατίνια με κανέλα..Και στις 2 εκδοχές απλά θεϊκά!
Υλικά
300 γρ αλεύρι
150 ml νερό ζεστό νερό (όχι καυτό)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
Για την γέμιση αν θέλουμε φέτα ή τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μέλι, μπέικιν πάουντερ, μαγιά και το ζεστό νερό, και αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 2 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, χρησιμοποιούμε αλεύρι για πιο εύκολο τέντωμα, κόβουμε τη ζύμη σε τρίγωνα .
Αν θέλουμε τα μισά τρίγωνα τα γεμίζουμε με φέτα και κλείνουμε πάλι σε τρίγωνα . Αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν! Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά!
Όσα πιτάκια έχουμε κάνει σκέτα τα βουτάμε στην ζάχαρη !