brioche (Μπριός)με τυρί κρέμα και μπείκον! | Aspas_recipes

brioche (Μπριός)με τυρί κρέμα και μπείκον!


Αφράτα και πολύ νόστιμα κλεισμένα σε ταπερ είναι και την επόμενη μέρα ολόφρεσκα! Απίθανη ζύμη πολύ ελαστική και αφρός! 

Υλικά Συνταγής

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γραμμάρια ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

125 γραμμάρια  νερό χλιαρό

125 γραμμάρια γάλα χλιαρό

50 γραμμάρια ζάχαρη

10 γραμμάρια  αλάτι

2 φακελάκια ξερή μαγιά



Γέμιση

1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια

450 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να βάλετε ότι αλλαντικό σας αρέσει)

Ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το μπέικον

Οδηγίες

Βάζετε σε ένα μπολ τη μαγιά τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και 50 γρ. από το αλεύρι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Μετά αφού φουσκώσει η ζύμη, ρίχνετε το νερό, το αλάτι, το λάδι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί καλά να έχετε μια ωραία αφράτη ζύμη.


Αν δείτε ότι είναι λίγο σκληρή ρίξτε λίγο λάδι στα χέρια σας και συνεχίστε το ζύμωμα (προσοχή
όχι άλλο αλεύρι). 

Αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Όταν είναι έτοιμη την κόβετε σε όσα κομμάτια θέλετε και με ένα πλαστή μικρό τα ανοίγετε σε φύλλο περίπου όσο το πιατάκι του καφέ και αλείφεται με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. ) 

Κλείνετε την ζύμη ,δίνετε σχήμα στα μπριοσάκια σας και  τα βάζετε σε  ταψί στρωμένο με  λαδόκολλα . Τα ψήνετε 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις!

Από πάνω αν θέλετε τα αλείφεται με λίγο αυγό και  γάλα και ρίχνετε σουσάμι.
 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 
 
 

0 comments