Αφράτα μπριός με σπανάκι και φέτα! | Aspas_recipes

Αφράτα μπριός με σπανάκι και φέτα!

briosche-me-spanaki-kai-feta

Ιδανική συνταγή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο και οόχι μόνο! Για πρωινό είτε για απογευματινό , για όλες τις ώρες αυτά τα πεντανόστιμα και πολύ αφράτα μπριοσάκια θα σας ξετρελάνουν!

briosche-me-spanaki-kai-feta2

Υλικά

  •  500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Αυγό 1 τμχ.
  • Ελαιόλαδο 70 γρ.
  • Μαγιά 1 κύβο νωπή ή 1 φακελάκι ξηρή
  • Γάλα 250 γρ. χλιαρό
  • Αλάτι 10 γρ.
  • Ζάχαρη 30 γρ.
  • Σουσάμι

Για την γέμιση

  •  Σπανάκι ,κρεμμύδι ,φέτα (εδώ γιαχνερά)

Για το άλειμμα

  • σουσάμι 
  • κρόκο + γάλα  

briosche-me-spanaki-kai-feta3

Οδηγίες

Για την ζύμη
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα την ζάχαρη την μαγιά και 50 γρμ. αλεύρι και αφήνω για 20 λεπτά.
  • Προσθέτω στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο ,το αυγό, το αλάτι ,και το αλεύρι, ώστε να έχω μια μαλακιά και αφράτη ζύμη. 
  • Αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει .

briosche-me-spanaki-kai-feta4

Ετοιμάζουμε την γέμιση 

  • Ζεματάμε  το σπανάκι(χόρτα)  και σε ένα τηγάνι το αχνίζω με το κρεμμύδι και αφήνω να φύγουν τα υγρά του. Αν θέλω προσθέτω και φέτα .
  • Ανοίγω ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη ,κόβω κύκλους με το καπάκι από το multi γεμίζω και κλείνω καλά .
  • Αφήνω πάλι σκεπασμένα να φουσκώσουν ,αλείφω με αυγό και γάλα ,πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα ,περίπου 15 λεπτά.
briosche-me-spanaki-kai-feta5

Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

0 comments