Εύκολες πίτες στο τηγάνι σαν φουρνιστές !!!

pites-sto-thgani-san-fournistes2

Πολύ εύκολες και πεντανόστιμες πιτούλες γεμισμένες με  τυριά! Σαν να ψήθηκαν στον φούρνο. Μπορείτε να βάλετε και  την γέμιση που εσείς θέλετε! Θα ξετρελαθείτε με την νοστιμιά τους. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες 

pites-sto-thgani-san-fournistes

Για τις εύκολες #τυρόπιτες στο τηγάνι θα χρειαστούμε :

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

100 ml  νερό χλιαρό 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  για την ζύμη 

1 τσιμπιά αλάτι

Ελάχιστο Βιτάμ ή ελαιόλαδο  για την επάλειψη της πίτας

Για την γέμιση 

Φέτα  ή πατάτα βρασμένη και τριμμένη στον τρίφτη 

Gouda τριμμένο  ή νηστίσιμο τυρί για τη περίοδο της νηστείας 

pites-sto-thgani-san-fournistes3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε να ενωθούν λίγο τα υλικά και κατόπιν προσθέτουμε το λάδι .

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη .

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο . 

pites-sto-thgani-san-fournistes4

Κατόπιν χωρίζουμε σε 2-3 κομμάτια και ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε.

Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου την γέμιση τις επιλογής μας. (εδώ βάλαμε σαν γέμιση τριμμένο gouda+φέτα  και σε κάποιες άλλες πίτες τριμμένη πατάτα + νηστίσιμο τυρί )

με πατάτα +νηστίσιμο τυρί 
pites-sto-thgani-san-fournistes5

Κλείνουμε την πιτούλα  μας  μαζεύοντας περιμετρικά την ζύμη σαν πουγκάκι.

pites-sto-thgani-san-fournistes6

Πατάμε αρχικά με τα χέρια μας και ελάχιστα με τον πλάστη μας να ανοίξει ξανά το φύλλο και να πλατύνει με την γέμιση μέσα .

pites-sto-thgani-san-fournistes7

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και τοποθετούμε το τηγάνι στην εστία σε μεσαία  θερμοκρασία (σε εστία στο 7 ). Αφήνουμε να ζεσταθεί το τηγάνι μας καλά.

pites-sto-thgani-san-fournistes8

Βάζουμε  στο τηγάνι  την πίτα μας . Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία μας στο 5- 6 .

Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και κατόπιν αναποδογυρίζουμε . 

pites-sto-thgani-san-fournistes9

Αλείφουμε αν θέλουμε στην μεριά που έχει ψηθεί  με λίγο Βιτάμ  ή λάδι . Αφού ψηθεί και από την κάτω πλευρά σερβίρουμε και τις απολαμβάνουμε ζεστές . 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

pites-sto-thgani-san-fournistes10

pites-sto-thgani-san-fournistes14

pites-sto-thgani-san-fournistes11

pites-sto-thgani-san-fournistes12

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments