Υλικά
Αλεύρι 500γρμ.
Μαγιά φρέσκια 42γρμ.
Γάλα 150γρμ.
Βούτυρο 50γρμ. λιωμένο
Ζάχαρη 150γρμ.
Αυγά 2 τμχ.μεγάλα
Βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού
Γέμιση
Κουβερτούρα γάλακτος Nestle dessert
ή Nutela ή Μαρμελάδα
Επάλειψη
1 κρόκος αυγού με λίγο γάλα, σουσάμι
Οδηγίες
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε 100γρμ αλεύρι και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά ,βούτυρο, βανίλια και 300γρμ.αλεύρι.
Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί ακόμα για να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία, και ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου .
Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και αποφεύγουμε να προσθέσουμε και άλλο αλεύρι γιατί η ζύμη δεν κολλάει, γεμίζουμε και τυλίγουμε όπως τα κρουασάν η σαν πουγκί, ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού γάλακτος και φουρνίζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου .
Καλή Επιτυχία !!!
Ελάτε στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments